Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Een tijdje geleden kregen wij via Sportvisserij Midwest Nederland het verzoek binnen om te kijken of we met bewoners van een zorginstelling een middag konden gaan vissen. Sportvisserij Nederland heeft het initiatief “Samen Vissen” opgezet waarbij een zorginstelling een aanvraag kan doen en Sportvisserij Nederland / Midwest Nederland het contact verzorgt tussen de zorginstellingen en de hengelsportvereniging.

Na een goed contact met Sportvisserij MidWest Nederland zijn wij in contact gekomen met de verzorgsters van de bewoners en zij waren heel erg enthousiast om een middagje te gaan vissen. We hebben een geschikte locatie gezocht en zo kwamen we er al snel uit om bij de “Koe” te gaan vissen op de vissteiger. De steiger biedt de mogelijkheid voor mensen in een rolstoel om te kunnen vissen en is veilig gemaakt met een klein hekje.

Zaterdag 23 september was het dan zover. Het regende al de hele week maar het zou in de middag rond 13:00 droog worden. Tenminste volgens buienradar dan….. Maar het blijkt dat buienradar het niet altijd juist heeft en hebben we helaas een aantal buien gehad. Van Sportvisserij Midwest Nederland hebben wij hengels, tuigjes, schepnet en nog klein materiaal in bruikleen gekregen. Erg netjes geregeld moet ik zeggen! Wij waren om 12:15 bij de Koe aanwezig om 18 hengels met tuigjes alvast in orde te maken en wat voor te voeren. Hopende op leuke vangsten.

De bewoners kwamen rond 12:45 aan met hun verzorgers en ook aanhang die allen hielpen om een leuke vismiddag ervan te maken. Om ongeveer 13:00 gingen de hengels te water en al snel had de eerste bewoner een visje gevangen! En er werden zo nu en dan wat meer visjes gevangen. Het leuke is dat sommige bewoners vroeger heel veel gevist en dat kon ik ook merken aan de manier hoe ze de dobber te water lieten. Van de verzorgsters hadden we al vernomen dat sommige bewoners elke dag al vroegen wanneer ze gingen vissen en ze waren er al ruim van te voren erg mee bezig. Leuk!!

En wat een vissers waren het. De buien hadden geen invloed op hun enthousiasme en ze hielden het stug vol om met hun hengel in de handen te zitten en een visje te vangen. Omstreeks 15:00 hielden we het toch voor gezien omdat we toch nat en koud waren geworden. Al met al een zeer geslaagde middag en wat ons betreft doen we dit volgend jaar nog een keer over!

Bedankt alle bewoners, verzorgers, aanhang en Sportvisserij Midwest Nederland en de vrijwilligers van Hsvvelsen. Zie hier alle foto’s op de facebook pagina van Breezicht van deze geslaagde middag!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *