Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Beste Leden,

Vanmiddag is er door oplettende vissers in het Wijkeroogpark een melding gemaakt bij handhaving. Er zou iemand zitten te vissen die de vissen dood maakte om ze mee te nemen. Handhaving is direct gaan kijken en trof daar een Roemeense meneer aan die inderdaad dode vissen in bezit had. De vispas van deze meneer is per direct ingenomen en andere stappen volgen nog.

Wij bedanken de oplettende vissers, de handhaving en de politie voor hun optreden!!

De regel is voor iedereen dat het doden en meenemen van vis niet is toegestaan! Hieronder volgt nog een vertaling van deze regel.

In our fishing waters it is illegal to kill fish and take them for consumption. This is checked by the police and if you have dead fish with you, you will be fined and your fishing license will be taken away. An exception to this rule is taking bait fish for predatory fishing. Baitfish must be killed immediately and quickly.

rules for catching Baitfish

În apele noastre de pescuit este ilegal să ucizi și să iei pește pentru consum. Acest lucru este verificat, iar dacă aveți la dumneavoastră pește mort, veți primi o amendă și veți fi sancționat cu confiscarea permisului de pescuit. O excepție de la această regulă este luarea de pești momeală pentru pescuitul de pradă. Peștii momeală trebuie uciși imediat și rapid.

reguli de capturare a peștilor momeală

Na naszych wodach wędkarskich zabronione jest zabijanie ryb i zabieranie ich do spożycia. Jest to sprawdzane i jeśli masz przy sobie martwe ryby, zostaniesz ukarany grzywną i konfiskatą licencji połowowej. Wyjątkiem od tej zasady jest łowienie ryb drapieżnych na przynętę. Przynęta musi zostać zabita natychmiast i szybko.

zasady połowu ryb przynętowych

У наших рибальських водах заборонено вбивати рибу та вживати її в їжу. Це перевіряється, і якщо ви маєте при собі мертву рибу, вас чекає штраф і конфіскація ліцензії на риболовлю. Винятком з цього правила є вилов риби на приманку для хижацької риболовлі. Рибу-приманку необхідно негайно і швидко вбити.

правила вилову приманок

3 Responses to Controle en handhaving Wijkeroogpark

  • Ik ben Pools en ik voel me beledigd door dergelijke insinuaties. Ik vis al ruim 15 jaar op karper in oplossing en ik zie dat Nederlanders ook geen respect hebben voor de vis en het milieu, vooral niet voor nachtelijke feesten, alcohol en drugs. Waarom zeg je niet iets over netten in de B-kanalen en vis voor Chinese restaurants.Vaak moet ik Nederlanders leren dat ze een mat en een schepnet moeten hebben, om nog maar te zwijgen van een ontsmettingsmiddel. Ze halen de vis krachtig binnen zonder de rem te gebruiken en gooien de vis vervolgens in het gras of grind. Tijdens de foto’s valt de vis op de grond. En ze laten zulke Pseuo-vissen los in het water, SHAME.

  • Beste Bartek Bober,
    Het is natuurlijk niet de bedoeling om iemand te beledigen met dit artikel maar alleen om kenbaar te maken dat het doden en meenemen van vis strafbaar is. Dat is voor iedereen dus ook Nederlanders uiteraard! Het kan zijn dat niet iedereen op de hoogte is van de regels en denken dat het in Nederland is toegestaan om vis mee te nemen. We hebben nu in dit artikel gemeld ook in de andere talen om iedereen hier bewust van te maken dat dit niet is toegestaan. Ik heb wel een klein stukje tekst verwijderd hopende dat het artikel je dan wat beter bevalt.

    Uiteraard heb je gelijk dat iedereen respect moet hebben voor de vis en het milieu en voorzichtig en goed moeten omgaan met de vis en goed dat je de vissers er op attent maakt.

    • Sorry voor de opgetogenheid, in elk land, natie, groep zijn er uitzonderingen die zich niet aan de regels houden. Het is belangrijk om jongeren te leren hoe ze zich moeten gedragen en anderen moeten respecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *