Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Gisteren afgesproken met Chris om vandaag met doodaas op snoek te gaan vissen. De wekker om 06:45 gezet zodat we rond 08:00 konden vertrekken naar de waterkant. Al een paar keer in de nacht wakker geworden om te kijken hoe laat het is want je wilt je natuurlijk niet verslapen!

Het is een prachtig weertje vandaag, een goede temperatuur en geen regen en een briesje wind uit ZZO. Bij de waterkant aangekomen zien we een hele lichte kabbel op het water staan door het kleine briesje wind.

De zon komt op en we hebben beide het gevoel dat dit een topper gaat worden. Ik besluit een dobber te pakken met een vlag erop zodat deze goed gaat driften in de wind. De andere hengel gaat statisch te water. Chris pakt het ongeveer hetzelfde aan maar vist met 2 dobbers. 1 met een loodje op de bodem en dobber erboven en de ander het aasvisje een stukje boven de bodem en de dobber laten driften.

De hengels gaan te water en we zien hier en daar kringels op het water van wat zo lijkt kleine vis. Dit ziet er erg goed uit zeggen we tegen elkaar! Na een uurtje komt opeens mijn dobber heel langzaam in beweging! hij gaat langzaam naar links en wordt een beetje ondergetrokken en dit blijft zo een paar minuten doorgaan. Dat moet Krab zijn! Dat blijkt ook wel als ik de aasvis inspecteer en zie dat eraan is gegeten. Ik zet het stuitje wat naar beneden om iets ondieper te vissen.

Bij Chris zit er nog geen beweging in de dobber en ook hij zet deze iets ondieper. Dat helpt! want de dobber krijgt nu een kleine drift door de wind. Eigenlijk gebeurt er nu weer een uur niets. We werpen soms opnieuw in en laten de dobber opnieuw steeds de drift maken. We zeggen tegen elkaar dat het nu toch wel moet gaan gebeuren willen we niet gaan blanken vandaag!

En dan… opeens schiet mijn dobber naar onder. Inmiddels sta ik bij Chris op zijn stek wat te praten want Chris heeft een paar steen goede moppen te vertellen 🙂 Maar ik hou uiteraard wel mijn dobber in de gaten. Ik ren direct naar mijn hengel en de dobber komt weer even boven maar gaat daarna weer onder. Ik draai de lijn strak en voel gewicht en sla aan! Hangen hoor…roep ik naar Chris. De vis komt in beweging en gaat een paar keer door de slip. Ik voel dat er wel wat gewicht aan hangt. Chris komt snel mij helpen en kan vakkundig de snoek scheppen.

De snoek gaat op de onthaakmat en met de kieuwgreep onthaak ik snel de snoek waarna Chris even wat foto’s schiet. 89 cm schoon aan de haak! Een mooie dame die goed vol zit en zwaar aanvoelt. Snel gaat de snoek daarna weer te water en we praten hierna nog even verder over deze mooie vangst.

Hierna blijft het weer stil, ook bij Chris die er wel alles aan doet om een vis te vangen maar het mag niet baten. Zo naar het einde van de sessie komt er nog een Krab kijken die besloten heeft om zich in mijn lijn te wikkelen. Wat een gedoe! Maar gelukkig lukt het me om de lijn te ontdoen zonder deze door te knippen. De Krab… die wilde maar de hele tijd gaan vechten en stond continu op zijn achterpoten met zijn scharen in de lucht.

Wat een mooie ochtend was het vandaag en een heerlijk weer. We hebben weer lekker gevist en mooie visverhalen aan elkaar vertelt waarbij Chris altijd hele leuke en mooie verhalen heeft over het meerval vissen en karper vissen in Frankrijk. We maken alweer plannen voor de volgende sessie maar dan wordt het karper vissen!

One Response to Doosaas op snoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *