Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

De gesloten tijden komen er weer aan. De eerste betreft die voor de snoek. Vanaf 1 maart tot aan de laatste zaterdag van mei geldt de gesloten tijd voor de snoek. In deze gesloten tijd voor Snoek betekent dat je de betreffende vissoort in die periode direct in hetzelfde water moet terugzetten en in die periode ook niet in bezit mag hebben. Een gesloten tijd is er om de betreffende vissoort te beschermen en geldt daarom voor iedereen dus zowel voor sportvissers als beroepsvissers.

De snoek gaat paaien en trekt de ondiepe sloten in. Grotere vrouwtjes paaien in de eerste dagen van het paaiseizoen, kleinere en jongere vrouwtjes paaien meestal pas aan het eind van het paaiseizoen.

Er is dus geen verbod om te vissen op snoek vanaf 1 maart maar vraag jezelf wel altijd af of het verstandig is, en of je de snoeken er niet mee verstoord. De snoek zit meestal propvol met kuit en is daardoor extra kwetsbaar. Vanaf 1 april geldt de gesloten tijd voor aassoorten en dan is het verboden om te vissen met onderandere kunstaas of doodaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *