Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Nachtvissen of Derde hengel:

Om te kunnen nachtvissen of om met een derde hengel te mogen vissen kun je een “nachtvis toestemming” of “toestemming derde hengel” kopen. Je krijgt dan een sticker toegestuurd die je aan de achterkant van je vispas moet plakken.

nachtvissticker

sticker met alleen de Maan = nachtvis toestemming

sticker met een 3 = derde hengel toestemming

sticker met een maan en een 3 = nachtvissen en derde hengel

Waar mag je dan precies nachtvissen of vissen met derde hengel? Dit wordt aangegeven met symbolen in het boekje met wateren of bij de visplanner.nl

Voorwaarden nachtvissen

Onder ‘nachtvissen’ wordt verstaan: vissen van twee uur na zonsondergang tot
één uur voor zonsopkomst. In recreatie- en natuurgebieden kunnen afwijkende
regels gelden, informeer jezelf dan ook altijd goed wat deze zijn. Bepalingen voor
het nachtvissen:

  • Om te mogen nachtvissen dien je in het bezit te zijn van een geldige VISpas voorzien van een geldige NachtVIStoestemming.
  • Personen jonger dan 16 jaar mogen uitsluitend nachtvissen onder begeleiding van iemand die minimaal 16 jaar oud is.
  • In de gebieden van Sportvisserij Limburg, Sportvisserij Groningen Drenthe en Sportvisserij Fryslân is het nachtvissen binnen de bebouwde kom niet toegestaan.
  • Je mag maximaal 3 x 24 uur gebruik maken van dezelfde visstek. Wil je na deze periode een nieuwe nachtvisstek met tentje betrekken, dan dient deze daar minimaal 1.000 meter vandaan te liggen.
  • De omgeving mag geen hinder ondervinden van de aanwezigheid van nachtvissers. Check bij het nachtvissen met een schuilmiddel altijd goed de bepalingen op het desbetreffende water. Ga voor de meest recente informatie naar de VISplanner, de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente waarin het water ligt of de verordening van de terreinbeherende organisatie.