Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Hengelsportvereniging Velsen ondersteunt van harte de  `Green Deal Sportvisserij’. Deze overeenkomst tussen diverse ministeries, waterschappen, Natuurmonumenten, Divebo en Sportvisserij Nederland heeft als doel het gebruik van lood binnen de sportvisserij volledig af te bouwen. Lood wordt door sportvissers vaak gebruikt als werpgewicht en komt – door verlies – soms in het water terecht. Lood is giftig voor mens en dier. Op veel plekken in de samenleving is daarom het gebruik van lood al teruggedrongen of verboden. Denk aan benzine, verf, waterleidingen en in de jacht.

Een beter milieu begint bij onszelf.

De Nederlandse hengelsport zet zich al jaren in voor een schoon watermilieu en daar hoort het giftige lood niet in thuis. Sportvisserij Nederland, de federaties maar ook onze vereniging leveren een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van deze Green Deal. Een beter milieu begint immers bij onszelf.

Wat kan je nu al zelf doen?
Sta kritisch stil bij het gebruik van lood in je eigen visserij en welke mogelijke alternatieven er zijn. Zo zijn er voor de karpervisserij al diverse prima loodvervangers te koop en zijn loodkopjes voor de roofvisserij prima te vervangen door tungsten gewichtjes. Zoek je tips en inspiratie voor loodvrije alternatieven bij jouw visserij?
Bekijk het overzicht van loodalternatieven.

Wilt u meer weten over loodvrij vissen kijk dan op Sportvisserij Loodvrij.

Roofvissen loodvrij
Karpervissen loodvrij
Vistuig loodvrij