Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Nachtvissen, gemeente slaat bij ons Alarm!

 

Wij hengelsportvereniging Velsen zijn zwaar op onze vingers getikt door de gemeente ambtenaren.
Een groot aantal meldingen van overlast is door buurtbewoners uit de regio Velserbroek met name tussen de Dammersboog en Galle promenade  doorgegeven aan politie en gemeente. Nachtvissers die dicht bij de bewoning voor één of meerdere nachten hun tent opzetten veroorzaken overlast in de vorm van geluidoverlast , vervuiling van de visstek maar nog erger ze gebruiken de omgeving als openbaar toilet!!

Wij hebben een afspraak met de gemeente om het nachtvissen als proef tot het einde van het jaar te mogen inbrengen in de landelijke vispas. De gemeente zal controleren of het verstandig is om water direct in woongebieden permanent toe te staan en zijn er incidenten zoals boven beschreven dan zal de gemeente deze wateren niet toestaan voor permanente nachtvisserij!

Het is ons er aan gelegen om voor de leden zoveel mogelijk water in de nacht te kunnen bevissen maar als mensen het nodig vinden om er een rotzooi van maken dan stopt onze verantwoordelijkheid en zal het aantal visplekken drastisch terug genomen moeten worden. Gebruik de visplaats waarvoor deze bedoeld is en laat het schoon achter! Neem geen radio mee en stel optonics in op een lage geluidfrequentie.  Doe je behoefte niet in de bosjes maar doe dat thuis!

Vissers die zulk een gedrag waarnemen meld dit bij de politie dan kunnen zij mensen er op aan spreken of zelfs bekeuren of verwijderen .

Indien wij moeten overgaan tot intrekken van water door overlast zal dit gevolgen hebben voor de vereniging maar ook van mensen van buiten die graag in ons water willen vissen dus GEBRUIK JE VERSTAND!!

C. Johansen, namens het bestuur van de HSV Velsen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *