Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen


Op een van mijn visdagen in de Velserbroek stond er plotseling een man achter mij mee te kijken op het moment dat ik de een na de andere karper ving, ja zo’n dag loopt er ook wel eens tussendoor.
Aan zijn bijzondere belangstelling had ik in de gaten dat het hier om een echte liefhebber gaat.
Wij kwamen in gesprek en toen ik zijn naam hoorde wist ik direct met wie ik te maken had.
Paul heeft ooit eens een ingezonden stuk met foto, s voor het blad visserslatijn gemaakt en ik ben bij hem aan de deur geweest maar had hem tot nu toe nooit gesproken.
Zijn naam schoot mij de afgelopen week door de gedachten en heb hem benaderd en hem vertelt dat de vereniging nu ook op het Internet actief is en vroeg hem of hij het leuk vond om zijn medewerking aan de site te verlenen en afwachten maar op zijn reactie. Nog geen twee dagen later liet Paul al van zich horen met schrift en beeld.

Paul verteld zijn verhaal.

Afgelopen jaar heb ik weer vele mooie karpers en vooral graskarpers gevangen.
Op 27 april had ik eentje van 86cm.

Deze heb ik op 23 augustus weer gevangen te herkennen aan een soort wrat op zijn kieuwdeksel je kunt het op de foto’s zien. Alle beetje mooie karpers en graskarpers worden op de foto gezet en ik hou het nauwkeurig bij op de computer wat betreft plaats, tijd, temperatuur enz. Van de foto’ s maak ik weer een diapresentatie voor op de tv.
Wat mij opvalt, is dat ik nog steeds schubkarper vanaf zo’ n 40cm vang en dat de graskarper niet meer onder de 70cm te vangen is. Ze groeien ongeveer 3cm per jaar als ik de statistieken naloop en dat belooft wat voor de toekomst.

  
84 cm                                                                84 cm

Verder zit de sloot vol met grote brasem, ik heb regelmatig met mijn kinderen in de zomer een hengeltje uitgegooid om wat voorntjes te vangen maar die vang je bijna niet meer. Brasem van 50-55cm paste niet in de emmer dus dan was de lol voor mijn kinderen helaas snel afgelopen Die grote brasems ving ik trouwens ook als ik s’ avonds in de zomer met een hele boterham graskarper probeerde te vangen.

De sloten in de Velserbroek zitten vol met mooie karpers en graskarper het worden echte monsters die zelfs onder bepaalde omstandigheden hele boterhammen naar binnen slurpen. Ik hoop dit jaar de eerste 90er voor de deur te vangen. Het mooiste om te zien is een rietstengel van zo’n 2 meter als een speer door het water gaat na een zware regen of onweersbui. Dan weet je het al grote jongens.

 
70 cm                                                                        67 cm


 
76 cm                                                                     79cm

Paul ik wil jou bedanken voor je bijdrage aan deze karper rubriek je doet hier vele kijkers en lezers erg veel plezier mee.
We zijn ook erg benieuwd of de 90er gevangen wordt, en als dat zo is zien we graag de foto terug op de website.

De Goudvis.

P.s. Graskarper is dol op een vlok of korst brood gewoon wat zinkend aanbieden en wachten maar, veel succes !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *