Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Dit keer meer over meervallen in Spanje.

Het team dat in Frankrijk zo succesvol meerval heeft gevangen is ook in Spanje actief geweest.
Vier mannen hadden een uitdaging gevonden om te vissen in Spanje nadat zij ook al eens in Ierland en Zweden geweest waren.
Normaal is het materiaal verzorgen, proviand kopen de auto te laden om vervolgens uren en uren te rijden naar de visgronden.
Nu werd het een keer een verzorgde vliegreis naar Riomar dit ligt aan de Ebro delta in Spanje.
Op de Visma werden de eerste contacten gelegd met de jongens van Roned reizen die complete visreizen verzorgen.

Onze vrienden hadden een vliegreis geboekt met een auto die klaar stond op de luchthaven van Gerona om vervolgens een uurtje te rijden naar
Riomar waar een mooie bungalow was gereserveerd met natuurlijk een zwembad.
Vervolgens werd het kantoor van Ron van de firma Roned bezocht om het visplan van de volgende dag te bespreken.
De boot werd bezocht om vast te stellen dat je inderdaad geheel verzorgd gaat vissen en je hoeft in feite niets mee te nemen want Ron regelt werkelijk alles, hengels, aas, eten en drinken, veel drinken wel te verstaan maar dat is voor onze jongens wel bekend terrein.
Dus eerst maar een goede nachtrust een biertje en nog maar één en het was alweer veel later geworden dan gepland. Het weer was het enige dat niet erg mee werkte. Regen, regen en nog eens regen en geen Spaanse zon te zien.

S’morgens… ja hoor regen, nou dat mag de pret niet drukken dus op naar de boot.
Ron was al volop in de weer, opgetuigde hengels, aas en proviand waren aangevoerd.
Ron had voorgesteld om eerst op de delta te gaan vissen op meerval en als het weer wat beter werd buitengaats op allerhande soorten zeevis te gaan jagen. Het peil in de rivier was door de aanhoudende regenval tot een record hoogte gestegen wat een beetje in het nadeel van onze vrienden was.
Eenmaal op het water kwam er een flauw zonnetje door en de mannen hadden het goed naar de zin, de eerste beet melde zich aan, een meerval van 80cm was gehaakt door Jack. Hilariteit wat een sleutelhanger maar ja vis is vis morgen weer beter.

De volgende dag…. regen, regen en ja je raad het al regen, niet naar zee dus want dat was te onstuimig. Dan maar weer op de delta vissen en Ron wist wel een goede plek om te proberen maar door de hoge waterstand was de stroming naar zee enorm toegenomen en viel het allemaal een beetje tegen.
Geen enkele aanbeet werd geregistreerd en de regen ging gestaag door.

De volgende dag aardig weer, maar niet echt Spaans.
Nou we gaan ervoor was het credo, alle hengels uit en gaan met die banaan, Beet !!!!! een reel gierde het uit.
Jan de Boer had een loper en moest volop in de beugel en Ron manoeuvreerde de boot zo vakkundig dat het voor de vis alswel voor de visser gemakkelijker werd. Éénmaal langszij werd het gevaarte aanboord gehesen. 188cm gaf de maatlat aan, top top en nog eens top, wat een feest en wat een ontlading. Snel foto’s en ook maar wat op film gezet en terug met dat beest. Verder werd er niet meer gevangen die dag.

 

Dag vier… regen.. erg slecht weer en Ron vond het niet verstandig om uit te varen. Dan maar lekker kaarten, bier drinken en het zwembad even testen.
Goed voor de saamhorigheid.

Dag vijf, Ron de organisator kreeg een beetje medelijden met onze groep, zo slecht heeft hij het in zijn lange loopbaan nog niet gehad.
Jullie hebben alle pech van de wereld met het slechte weer.

Dag zes, opnieuw uitvaren naar de delta., zou het weer lukken? Na uren zoeken en proberen kreeg Danny beet.
Eindelijk een verzetje voor de mannen en een meerval van 122cm had zich vergrepen aan zijn aas. Natuurlijk weer foto’s en film en weer dikke pret.

Helaas bleek het tevens de laatste beet van de week te zijn en bleef de teller op 3 staan.
Jammer de in het vooruit zicht gestelde aantallen werden niet gehaald. Ron was er ook doodziek van want het is hem er alles aan gelegen een goed klanten bestand op te bouwen maar het weer kun je nu eenmaal niet sturen.

Een ervaring rijker en een illusie armer. De jongens waren het er over eens dat zij dikke pech hebben gehad.
Elke visser heeft wel eens een blank dat wisten de jongens drommels goed, maar het weerhoud ze er niet van om nog eens naar Riomar te gaan.

 De Goudvis.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *