Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Momenteel zijn er Bagger werkzaamheden gestart in de Velserbroek. Het was voor ons een complete verassing mede omdat wij geen melding hadden proberen ons water in conditie te houden neem alle zaken die u niet meer gebruikt zoals plastic ontvangen van aanstaande werkzaamheden.

Maar nu er werk wordt uitgevoerd zijn wij er alleen maar blij mee. De watergangen worden uitgediept. Dit is om de waterstanden op peil te kunnen houden zodat de Velserbroekers droge voeten houden. Een gevolg van waterbeheer is dat niet alleen dat bagger wordt verwijderd maar ook zoals op een van de fotos te zien is een berg fietsen wordt verwijderd.

Een aantal van 15 fietsen kwamen alleen al uit de Lange Maat, dit is te gek voor woorden natuurlijk! Het milieu heeft in onze regio toch al te leiden ​van onder andere industriële ​vervuiling dus zitten wij niet te ​wachten op vandalen die niet goed nadenken over de gevolgen.

Door de bagger werkzaamheden worden wij er als visser beter van. Een schone bodem en een verbetering van de water kwaliteit juicht elke sportvisser toe. Laten wij met zijn allenbroodzakjes en blikjes mee naar huis. Dit alles komt ten goede aan de visstand.

Compliment aan de gemeente Velsen voor het uit voeren van periodiek onderhoud van het water bestand.

Groet Christiaan Johansen en Leen Noordzij namens de HSV Velsen

One Response to Baggerwerkzaamheden Velserbroek

  • Helaas worden lang niet alle sloten uitgebaggerd. Aan de westkant wordt bv alleen de Velserbroekse dreef gedaan terwijl bijv. De sloot aan De Vliet / Rietkamp en bij de koe niet worden uitgebaggerd.
    Deze sloten zijn er, mede omdat er bomen en zomers riet en onkruid aan beiden staan, minstens net zo slecht aan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *