Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Vissen als hulpmiddel tegen o.a. stress, depressies, burnout, PTSS

In het vakblad Visionair van Sportvisserij MidwestNederland staat een artikel over “Vissen als therapie” en dat het wetenschappelijk is bewezen dat vissen bij uitstek geschikt is als hulpmiddel om depressies, angststoornissen, verslagingen, PTSS en andere psychische problemen te behandelen. De Britge gezondheidsraad adviseert de huisartsen om vissen als theraie voor te schrijven in plaats van, of naast medicatie.

Helaas lijkt het dat er steeds meer mensen last hebben van stress en of depressies. Misschien dat de Corona tijd hier nog meer invloed op heeft gehad dan we zelf denken. Daarom vinden wij het belangrijk ook dit bericht te delen met iedereen. Al zou het maar iemand kunnen helpen om klachten te kunnen verminderen!

Je kunt al vrij snel zonder al te veel geld te investeren al gaan vissen, een simpel hengeltje met een dobbertje en wat aas en je kunt al gaan vissen. Wel heb je natuurlijk een vispas nodig die je kunt aanvragen via onze site bij een andere hengelsportverengiging via de site https://www.vispas.nl/. Maar misschien wil je het een keer uitproberen en ken je iemand die al vist dan kun je een keertje mee. Een keertje mee vissen met iemand kan geheel gratis want de visser (die wel in bezit moet zijn van een vispas) kan via de website https://www.mijnsportvisserij.nl/ een gratis “Meevis toestemming” aanvragen.

Meer info zie:
www.roofmeister.nl
https://www.lijfengezondheid.nl/vissen-is-goed-voor-je-mentale-en-fysieke-gezondheid
https://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/23858/vissen-als-therapie-tackling-minds.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *