Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Uitzetten Zeelt, een prachtige sportvis!

Beste hengelvrienden van Hengelsportvereniging Velsen. Wij zijn zeer verheugd dat we kunnen melden wat wij afgelopen december een mooie populatie Zeelt hebben kunnen uitzetten in een aantal van onze viswateren. De Zeelt is een prachtige vis en sportvis en we hebben ongeveer 300 kilo aan Zeelt uitgezet!

De Tinca Tinca zoals de Zeelt in het latijn heet komt slechts op een paar plaatsen voor in onze gemeente. Dat is erg jammer want het is een heel speciale schubvis die een groene tint en bronsachtige kleur heeft. Ze hebben vuurrode ogen en ze voelen heel apart aan , dat weten alle vissers wel die er een op de kant hebben gebracht. Tevens levert de vis een goede sport!

Wij hebben met een aantal deskundigen besloten om juist de Zeelt in deze wateren in te brengen. Dit omdat deze populatie zich in de Nederlandse wateren goed kan voortplanten en daarmee hopen wij dat door de uitzetting er tot in lengte van jaren deze mooie sportvis gevangen en weer teruggezet kan worden.

Leen, Bob en ik hebben een spoedoperatie gedaan door de plotselinge aanmelding van de bestelling Zeelt die al maanden op de agenda stond.

Op een afgesproken plek hebben we de vrachtwagen met de Zeelt ontvangen en hebben we deze begeleid naar de eerste 4 plekken voor het uitzetten. Gemiddeld hebben we hier 25 tot 40 kilo in de betreffende plekken uitgezet naar gelang van de grote van het water. Aansluitend hebben we de overige vis in een 1000 liter container gedaan die op onze aanhanger stond. Hiermee zijn we naar de wat kleinere plekken gereden waar de vrachtwagen niet kon komen en hebben we de vis daar ook nog uitgezet.

Na de uitzetting hebben we de 1000 liter container leeg gehoosd en hebben we nog even onze foto reportage gekeken die Bob en Leen hadden geschoten. Top! Iedereen bedankt voor de hulp.

Wij hopen dat onze leden maar ook de gastvissers die ons bezoeken veel plezier hebben en een paar mooie Zeelten zullen gaan vangen. We hebben ons visbestand uitgebreid met een zeer mooie sportvis die je niet op veel wateren in de gemeente kunt vangen.

Mocht je een mooie vangst hebben stuur dan een foto in via ons formulier Vangsten uploaden

4 Responses to Uitzetten Zeelt, een prachtige sportvis!

 • Heel gaaf dat er zeelt is uitgezet in Velsen.
  De sloten in Velserbroek zijn voor vissen niet met elkaar verbonden. iedere sloot heeft een bepaalde visstand op zich.
  Zeelt is een relatief moeilijke vis om te vangen.
  Is het mogelijk dat er wat specifieker wordt vermeld waar, in welke sloten zeelt is uitgezet?.
  Dan kan men er in de toekomst gericht op gaan vissen.

  Bij voorbaat dank.

  • hoi paul ze zijn op diverse plekken uit gezet ook in jou sloot een stuk of 4 volle emmers ze zwermen straks door de hele vbr.
   groet Leen

 • Heel gaaf! Ik ben zelf al lang opzoek naar een mooi bestand zeelt ! Ik ga speuren in Velserbroek ! Top actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *