Regen, wind of mist, Velsen vist!
  

Stropers in het Wijkeroogpark

Vorige week kwam er bij ons een melding binnen van stropen in het Wijkeroogpark Velsen-Noord. De bijgevoede foto’s laten een bigbag zien vol met allerlei beugels en netten om Karpers te stropen.

Leden van ons bestuur zijn direct ter plaatse gaan kijken. We troffen daar het visgerei aan samen met bergen met grond en een bankstel! We hebben hierop direct de gemeente op de hoogte gesteld Waarbij een gemeente ambtenaar direct actie ondernam en de boel kwam ophalen voor vernietiging. Er zijn al eerder wat meldingen gedaan bij de BOA en politie maar desondanks was daar weinig actie van.Beste vissers. Indien je langs de waterkant zaken ziet die niet door de beugel kunnen zoals Stropen of vervuiling laat dit dan weten via de alarmlijn! Ook indien je dode of naar zuurstof happende vissen ziet.Hierbij de richtlijnen voor wie en wanneer u kunt bellen:

 • illegale praktijken zoals stroperij ziet (Bel BOA of Politie)
 • vernieling (Bel BOA of Politie)
 • een aantal dode vissen ziet drijven (Bel BOA of iemand van hsvvelsen)
 • vissen die naar zuurstof happen (Bel BOA of iemand van hsvvelsen)
 • men bezig is met werkzaamheden en het water en alles wat daar leeft schade toe
  brengt of kan brengen. (Bel BOA of iemand van hsvvelsen)

Bel voor illegale praktijken, stroperij of vernieling als eerst a.u.b. de BOA of indien geen gehoor de Politie Velsen.

2 Responses to Stropers Wijkeroogpark

 • Nou het zou eens tijd worden dat jullie eens uit je luie stoel vandaan kwamen, heb al vaker aan gegeven dat er daar meer gebeurd dan de bedoeling was. Nog nooit wat over terug gehoord, boa en politie en wie verscheen voor controles… de boswachters want die hadden dit ook vernomen. Zelfde met de dooie visseb een paar jaar terug, nog niet eens een woord er over op de site, 220 dode vissen en jullie deden niks, jongens die er wel eens viste hebben alles geruimd toen. Later nog eens toen heb ik zelf visserij Nederland er bij gehaald weer lag de karper in de tunnelput te happen naar lucht, tja toen die er was stonden ze snel bij de vijver van Hsv velsen. Te triest gewoon, hopelijk is dit een nieuwe stap naar een beter beheer.

 • Het is makkelijk om te roepen dat de HSVVelsen meer moet doen die met 5 vrijwilligers dus al veel werk doen Vrijwillig. Maar ik zou zeggen, kom eens op de ledenvergadering of meldt u aan als vrijwilliger voor werkzaamheden of om bijvoorbeeld BOA controles uit te voeren. Dan doet u er zelf ook iets aan. Dan kunnen we SAMEN een stap maken naar beter beheer?
  https://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/visserijwet-en-regels/binnenwater/bevoegdheden-controleurs-en-opsporingsambtenaren.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *