Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Stropers in het Wijkeroogpark

Vorige week kwam er bij ons een melding binnen van stropen in het Wijkeroogpark Velsen-Noord. De bijgevoede foto’s laten een bigbag zien vol met allerlei beugels en netten om Karpers te stropen.

Leden van ons bestuur zijn direct ter plaatse gaan kijken. We troffen daar het visgerei aan samen met bergen met grond en een bankstel! We hebben hierop direct de gemeente op de hoogte gesteld Waarbij een gemeente ambtenaar direct actie ondernam en de boel kwam ophalen voor vernietiging. Er zijn al eerder wat meldingen gedaan bij de BOA en politie maar desondanks was daar weinig actie van.Beste vissers. Indien je langs de waterkant zaken ziet die niet door de beugel kunnen zoals Stropen of vervuiling laat dit dan weten via de alarmlijn! Ook indien je dode of naar zuurstof happende vissen ziet.Hierbij de richtlijnen voor wie en wanneer u kunt bellen:

 • illegale praktijken zoals stroperij ziet (Bel BOA of Politie)
 • vernieling (Bel BOA of Politie)
 • een aantal dode vissen ziet drijven (Bel BOA of iemand van hsvvelsen)
 • vissen die naar zuurstof happen (Bel BOA of iemand van hsvvelsen)
 • men bezig is met werkzaamheden en het water en alles wat daar leeft schade toe
  brengt of kan brengen. (Bel BOA of iemand van hsvvelsen)

Bel voor illegale praktijken, stroperij of vernieling als eerst a.u.b. de BOA of indien geen gehoor de Politie Velsen.

9 Responses to Stropers Wijkeroogpark

 • Nou het zou eens tijd worden dat jullie eens uit je luie stoel vandaan kwamen, heb al vaker aan gegeven dat er daar meer gebeurd dan de bedoeling was. Nog nooit wat over terug gehoord, boa en politie en wie verscheen voor controles… de boswachters want die hadden dit ook vernomen. Zelfde met de dooie visseb een paar jaar terug, nog niet eens een woord er over op de site, 220 dode vissen en jullie deden niks, jongens die er wel eens viste hebben alles geruimd toen. Later nog eens toen heb ik zelf visserij Nederland er bij gehaald weer lag de karper in de tunnelput te happen naar lucht, tja toen die er was stonden ze snel bij de vijver van Hsv velsen. Te triest gewoon, hopelijk is dit een nieuwe stap naar een beter beheer.

  • willem, je weet niet eens waar je het over heeft wij hebben heel wat werk verricht achter de schermen en als je vind dat er te weinig gedaan word meld je dan aan en kom naar de jaar vergadering en doe je zegje maar niet op de site dan kan je horen wat er zoal gedaan is , we hebben ruim 1000 leden en er is er geen een die uit die luie stoel komt dus tot ziens op de jaar vergadering ,

   • Hallo. Ik heb daar vele weekenden gevist maar nog nooit een controleur gezien. Wel veel jongeren veel kamp vuren. Afval. En vuurwerk. Dus ik ben het ergens wel eens met Willem. Zomers moet daar elk weekend iemand gaan kijken. 100% illegale praktijken.

    Mvg

   • Vandaag een eneverende ochtend
    Dacht ga met zoon (5) lief even visje vangen in spaarnwoude
    Al daar opbouwende schiet hengel 1 al krom…
    Oppakken en binnenhalen!! Trotse jongen naast me
    Echter schetste me verbazing verder op zat een meneer, alleen te vissen vangt vlak na mij een vis het was 11.15 ongeveer.
    Leuk zoonlief gaat kijken en loopt weer terug
    Niks aan het handje
    Prompt hengel van Marcel Van Haasteren trekt krom hup oppakken marcel en binnen
    Weer zoonlief trots op ome marcel…

    Hup horen we in de verte bij meneer weer beet
    Zoonlief weer dr heen wow dats een grote meneer karper….
    Meneer vraagt wil je een foto maken!
    Zoonlief maakt een foto en loopt weer naar papa en ome marcel..
    Zie ik terwijl de kleine man naar ons terug loopt de vis spartelen op het gras en de vis beetpakken met een kieuwgreep

    Ik hoor ook geen plons
    Ik zeg tegen omemarcel hou hem even met een schuinoog in de gaten.
    Hea zegt marcel hij gooit hem in een tas!!!
    Ik kijk en hij loopt de bosjes in….

    Hierop besluit ik rond te gaan bellen oa Donald Pranger geprobeert te contacten
    Sportvisserij Nederland geprobeerd
    @boswachter spaarnwoude geprobeerd
    Iemand van hengelsportvereninging @hsv velsen ook moeilijk

    Dan maar 09008844 dacht dat word niks
    Maar wat schetst onze verbazing

    2 autos sterk
    2 man vanuit spaarnwoude
    3 man van sport visserij nederland

    Trots op mijn melding meerdere vissen terug gezet door hun…

    En meneer een procesverbaaltje

    Hij zal het wel niet leren maar toch!!!
    Naderhand door meldkamer politie terug gebeld
    En door de boswachters

    Dank voor de melding en zoonlief mocht effe in de auto !!!

    • Hoi Jeroen.

     Jeetje wat goed van jullie en oplettend. Heel goed dat je bent gaan bellen en dat er daadwerkelijk actie is ondernomen. !!
     Echt top van jullie

 • Het is makkelijk om te roepen dat de HSVVelsen meer moet doen die met 5 vrijwilligers dus al veel werk doen Vrijwillig. Maar ik zou zeggen, kom eens op de ledenvergadering of meldt u aan als vrijwilliger voor werkzaamheden of om bijvoorbeeld BOA controles uit te voeren. Dan doet u er zelf ook iets aan. Dan kunnen we SAMEN een stap maken naar beter beheer?
  https://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/visserijwet-en-regels/binnenwater/bevoegdheden-controleurs-en-opsporingsambtenaren.html

 • willem, je weet niet eens waar je het over heeft wij hebben heel wat werk verricht achter de schermen en als je vind dat er te weinig gedaan word meld je dan aan en kom naar de jaar vergadering en doe je zegje maar niet op de site dan kan je horen wat er zoal gedaan is , we hebben ruim 1000 leden en er is er geen een die uit die luie stoel komt dus tot ziens op de jaar vergadering ,

 • Hallo. Ik vis vanaf 5 jaar oud daar. Ken het als me broekzak. En de mensen ook. Zomers moet daar elk weekend een controleur langs gaan. Waarom?. Omdat heel veel zonder vergunning of nacht vergunning zit. Open vuren grote vuren. Heel veel afval wordt daar gedumpt. En idd stropen. Netten lijnen van alles. Het wordt er steeds gekker. Inmiddels vis ik er bijna nooit meer. Jammer genoeg. Want het is een super vijver voor als je met je kids gaat. Om te leren ofzo. Gegarandeert vangst

 • Ik ben er laatst geweest en ik moet zeggen het zag er eigenlijk keurig uit. Hier en daar wel wat afval en een grote schroeiplek van een vuurtje maar niet het viel reuze mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *