Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Nieuw viswater in ons bestand!

Vanaf 1 januari 2014 verwelkomen wij een nieuw water in ons bestand en daar zijn we trots op!! Het gaat om de vijver bij Schoonenberg. Hsvvelsen heeft na overleg met de gemeente Velsen het visrecht gekregen.
Het water bij schoonenberg is ontstaan in de zeventiende en achttiende eeuw en was de vijver achter het toen bestaande herenhuis. Rond achttienhonderd werd de waterpartij vergroot tot een langgerekte slingerende waterpartij.
Hoewel je hier in het verleden niet mocht vissen stond dit water bekend als een goed karperwater met grote karpers. Vooral vissen met drijvende kortst was hier erg populair. Tijdens een strenge winter zijn de karpers doodgegaan waarschijnlijk doordat het water te ondiep is geweest. Momenteel zwemt er wat witvis en hebben wij vernomen dat hier ook wat snoek zwemt.
Wij gaan nog in overleg met de gemeente over het onderhoud van dit water want hoewel wij het visrecht hebben is de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud. Wij willen dan de mogelijkheid bekijken of het water uitgediept kan worden.
Mocht je hier gaan vissen en iets vangen laat het ons dan weten door het vangsten formulier in te vullen zodat wij kunnen zien wat er zoal gevangen wordt. Een foto zou leuk zijn maar is niet verplicht. Je kunt eventueel zelf kiezen of je een foto op onze website wil laten tonen of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *