Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Afgelopen weken ben ik wat meer op pad gegaan met de Feeder hengel om te vissen met de Method. Het gaat nu steeds beter en de vangsten worden ook wat stabieler. Dit keer ben ik met de feeder en de pen hengel op stap gegaan naar het Wijkeroogpark. Het water in Wijkeroogpark zit vol met karper en is een goed water om even de method verder onder de knie te krijgen.

Het belangrijkste wat ik nu kan noemen is het voer wat we gebruiken en het inwerpen waarbij de method goed in het water terecht moet komen. Het voer moet goed kleven maar ook niet te veel. Ik gebruik de “Banjo” feeder om het voer goed in de method te houden.

Matrix Alloy open feeder

Het inwerpen is belangrijk omdat de method goed terecht moet komen zodat niet in 1 keer al je voer eruit is als de method het water raakt. De method moet namelijk op de bodem komen met het voer en je aas er nog in. de method moet als het ware met een “Plop” in het water vallen. Dat is nog best even oefenen en lukt niet altijd goed.

In het wijkeroogpark aangekomen is de plek die ik in gedachten had helaas bezet. Ik wijk uit naar een ander stuk van het water waar ik actieve karper kan spotten tussen het riet. Het enige nadeel is dat ik niet ver kan werpen met de method maar deze onderhands moet ingooien. Dan kom ik meteen op nog een nadeel en dat is het gebruik van de lijnclip.

Bij het inwerpen van de method zoek je een punt aan de overkant, bijvoorbeeld een boom of struik, en werp je die richting op. Als je eenmaal op de juiste plek ligt doe je de lijn op de lijnclip. Zo zorg je ervoor dat je telkens je method met voer op dezelfde plek inwerpt. Maar omdat ik nu heel dichtbij moet vissen is de lijnclip niet handig. Dit omdat de aanbeten erg hard zijn en het waarschijnlijk is dat de karper door de slip van de molen gaat. Dan zou je lijn in de lijnclip voor lijnbreuk kunnen zorgen.

Ik zoek een plek voor de method en werp onderhands in. Ik rem de lijn wat af voordat de method het water raakt. (Normaal doet de lijnclip dit maar nu doe ik dat met de hand). Het afremmen van de lijn zorgt ervoor dat de method goed op het water komt. Mijn idee is om ongeveer om de 5 minuten binnen te draaien en opnieuw voer te brengen. De penhengel gooi ik vlak voor de kant in en voer daar wat bij. Normaliter loop ik met de pen de verschillende stekken af op zoek naar actieve vis maar dat kan nu niet want met de method ben ik meer aan de plek gebonden. Ook moet ik beide in de gaten houden dus ik moet de top van de feeder en de pen wel enigszins bij elkaar houden anders moet ik continu heen en weer kijken.

Uiteindelijk krijg ik na 10 minuten de eerste aanbeet op de method en die is echt keihard. De lijn giert door de slip ! De karper is lekker sterk en het duurt wel even voordat ik de karper in het net krijg. Dat is ook het leuke van het vissen met de Feeder hengel. De hengels zijn zacht waardoor je wel even bezig bent om de karper te drillen.

De pen heeft nog niet bewogen en ik besluit deze aan de overkant tegen het riet te gooien. En het duurt niet lang of de pen schiet weg en een kleine karper (37 cm) heeft zich aan de maiskorrel vergrepen. Toch leg ik de penhengel daarna weer vlak voor de kant omdat het niet handig vist met de feeder en de pen tegelijk.

Nog een keiharde aanbeet op de feeder hengel en weer een hele mooie schubkarper van een aardig formaat (voor in het Wijkeroogpark) komt op de kant. Yes het werkt dus goed op deze manier vissen met de feeder. Uiteindelijk heb ik 8 karpers op de feeder en 1 op de penhengel gevangen in 3,5 uur tijd. Dat is best oke, tenminste ik ben er zeer tevreden over. De aanbeten zijn prachtig hard op de feeder en de korte afstand.

Heb je een feeder hengel staan? probeer het dan eens met de method. Je moet even wat tijd investeren in het goed krijgen van je voer en de inworpen. Maar er staan meer dan genoeg video’s op Youtube om je in een sneltrein het method feederen te leren. Als het loopt dan kun je snel een aantal vissen vangen en als je zoals mij het moet hebben van een paar uurtjes is dit een leuke visserij. Ik adviseer je als je begint op een water zoals Houtrak Spaarnwoude of Wijkeroogpark te beginnen. Daar zwemt toch genoeg karper om ook tijdens het begin met het method vissen leuk te kunnen vangen. Toch blijft het pennen mijn favoriet maar dit is een zeer leuke afwisseling.

Hierbij wat informatie op youtube over het vissen met de Method Feeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *