Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Hoera, vissen met z’ n allen aan de Sanpoortse dreef.

Zaterdag 6 augustus 2011 een bijna vast onderdeel van de feestactiviteiten is het jaarlijks terugkeren van het jeugdvissen in Santpoort.De Hr. Aart Aarts heeft namens de feestcommissie wederom onze hengelsport vereniging gevraagd om gezamenlijk dit jaar een wedstrijd te helpen organiseren, langs deze weg willen wij de Hr. Aart Aarts bedanken voor zijn inbreng want zonder zijn bemoeienissen is het bijna ondenkbaar dat zo, n leuke activiteit geen doorgang zou kunnen vinden, als het om jeugd gaat staat hij paraat.

De feestcommissie heeft de aankondigingen gemaakt en mogelijkheden voor het inschrijven voor hun rekening genomen. Onze vereniging heeft andere zaken zoals het verzorgen van wedstrijdbekers en het schoonmaken van het wedstrijd parcours. Verder hebben wij een sponsor een internetwinkel Goedkopervissen.nl gevonden die nog iets extra aan de evenement wilde toevoegen daarover straks meer.

Het was nog maar kantje boord of de vijver aan de Dreef was niet bevisbaar geweest, aan de wegkant waar onze deelnemers hun zitplek hadden lag tot zo, n vijf meter uit de kant een hele dikke bodem begroeiing die het onmogelijk maakte om er te kunnen vissen. Onze leden van de activiteiten commissie hadden de groenvoorziening van de gemeente Velsen om assistentie gevraagd om dit mogelijk op te kunnen ruimen helaas konden zij dit niet beantwoorden dus moesten wij iets anders bedenken maar gezien het korte tijdsbestek gingen wij de vijver zelf maar uitharken zo goed en zo kwaad als dat maar mogelijk was en zeker met beperkte middelen.

Ook kwam in dezelfde middag een transport levende vis aan in een soort tankwagen van de Hr. Ruud van Rhee een beroepsvisser uit IJmuiden. Hij stelde deze vis uitzetting geheel gratis ter beschikking omdat hij net als wij er van overtuigd is dat visstand beheer belangrijk is voor de vijver maar ook voor de gebruikers en dat zijn wij met z, n allen. Ook hem willen wij langs deze weg bedanken voor zijn medewerking wij zullen hier nog jaren van kunnen genieten zeker als deze vis zich goed voortplant.

Tijdens het voor inschrijven hadden zich al heel wat liefhebbers hun naam op de lijst laten zetten maar het was natuurlijk ook mogelijk zich te melden bij de inschrijftafel aan het water daar kwamen nog eens velen gebruik van maken bijna allemaal met ouders of zelfs grootouders. Er werd zoals gebruikelijk in twee categorieën gevist van 6 tot en met 10 jaar en de ouderen van 11 tot en met 15 jaar. Mooie bekers en een enveloppe met bonnen voor hengelsport artikelen werden in het vooruitzicht gesteld daarom klonk om 09.00uur het startsein.

Fanatiek werd er op los gevist maar de deelnemers deden het beter dan de visjes zij waren niet zo happig, maar niks aan de hand Ome Leen zorgde tussendoor voor een drankje en ook nog eens een ijsje. Toch klonk af en toe een gil als er iets te melden was voor het wedstrijdformulier er waren zelfs ook nog kleine prijsjes zoals madendoosjes voor de eerste drie kinderen die een visje op de kant hadden.

Onze tellers A Arts, leen Noordzij, gastschrijver Nick langedijk en ikzelf hadden het nou niet bijzonder druk dus dan maar af en toe een foto schieten van het schouwspel want ook de Oma, s en Opa, s gingen er maar eens goed voorzitten op hun zelf meegebrachte stoelen want ja als je toch in beeld ben dan maar zo goed mogelijk.(zie foto’ s in ons album ).

Achter onze ruggen kwamen op de Dreef allemaal heel oude voertuigen langs rijden iets wat een welkome afwisseling was omdat de vis er niet veel zin in had en zo gingen de twee uur die voor de wedstrijd uitgetrokken was al heel snel voorbij en klonk om11.00 uur het eindsignaal. Daarna even snel het opmaken van de resultaten als winnaar in de hoogste categorie werd Tim vd Voorn 14 jaar met 5 vissen.

Tweede werd hier Toby Braay 14 jaar met 4 vissen, er was geen winnaar voor de derde prijs omdat er geen ander deelnemer in deze klasse vis op de kant wist te brengen.

In de jongste categorie heeft Max v Slooten 10 jaar gewonnen met 5 vissen.

Tweede is Jonas Braay 10 jaar geworden met 2 vissen hij is de broer van Toby.

Dan hadden wij een gedeelde derde plaats Lisa Johansen 7 jaar en Max Voorhout 9 jaar hadden het geluk elk 1 vis te verschalken.
 

Alle winnaars kregen een beker en bijbehorende enveloppe van Ome leen uitgereikt.

Maar eigenlijk hadden wij allemaal gewonnen want elke deelnemers mocht uit handen van Nick Langedijk een prachtige nieuwe hengel ontvangen aangeboden door de firma Goedkopervissen.nl .  Jan en Christa Hazenberg hartelijk dank voor deze leuke verassing en mooie afsluiter van een geslaagde dag.

Ik wil alle deelnemers namens het bestuur van de feestweek en het bestuur van de HSV Veslen bedanken voor hun sportieve opkomst evenals alle ouders en grootouders die het voor de kinderen mogelijk hebben gemaakt om aan dit gezellige evenement te hebben kunnen deelnemen.

Wij zijn er volgend jaar weer u toch ook!!!!!!.

De overige foto’s zijn te vinden in ons foto album 

Regen, wind of mist Velsen vist,     de Goudvis.

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *