Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

 

Onlangs heeft HSV de Karper uit Bergen(NH) een brief verzonden aan verschillende Hengelsportverenigingen. Hierin is te lezen dat HSV de Karper het visrecht verliest in de wateren in Bergen. Ter info voor alle sportvissers die wel eens vissen in Bergen hebben wij hier de brief geplaatst.

 

Klik op de Lees meer link om de brief te lezen.

 

 

Wij als bestuur van HSV De Karper hebben de afgelopen maanden alles in het werk gesteld om met onze pachtheer van de heerlijkheidrechten van Bergen inzake een geschil met betrekking tot het behoud van onze visrechten in Bergen NH tot een vergelijk te komen.

 

Dat is ons door een combinatie van factoren helaas niet gelukt, wij noemen er enkelen:

–       De vraagprijs van € 25.000,00

–       Te weinig liquiditeiten bij onze vereniging

–       En de tijdsdruk om de zaken juridisch rond te krijgen

 

Wij betreuren het besluit van de heer van Reenen om met ingang van 1 januari 2015 het betreffende viswater niet langer aan HSV De Karper te verpachten. We hebben de indruk dat wij als kleine vereniging nu het slachtoffer zijn geworden van zijn eerder gestrande onderhandelingen met onze Federatie Sportvisserij MidWest Nederland,welke in onze opinie te weinig daadkracht in deze kwestie heeft getoond.

 

Wij hebben gehandeld volgens een strak tijdschema en binnen het financiële mandaat die door onze leden is geaccordeerd op de algemene ledenvergadering van 19 november 2014.

 

Voor de aangesloten leden van HSV De Karper zal er in 2015 niets veranderen. Die hebben een vispas van HSV De Karper en hebben voor de wateren in de gemeente Bergen toestemming van onze pachtheer voor dit jaar.

 

Voor alle leden buiten de gemeente Bergen (NH) is het vanaf 1 januari 2015 verboden om te vissen. Dat spijt ons ten zeerste. Met deze informatie rekenen wij er op dat u uw leden informeert.Vissen in Bergen is voor deze leden niet toegestaan zonder toestemming van de heer van Reenen.

 

Voor het bestuur van  HSV De Karper gaat er echter wel veel veranderen. Als bestuur zullen wij onze positie opnieuw moeten bepalen en onder andere bezien welke activiteiten wij in de nabij toekomst nog kunnen/willen organiseren.

 

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur HSV De Karper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *