Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Naar aanleiding van een melding dat de vis in de tunnelput-zuid mogelijk besmet zou zijn met witte vlekken is één van de leden er eens een kijkje gaan nemen om vast te stellen of de toestand in werkelijkheid zo ernstig was.
Gewapend met hengeluitrusting en camera heeft hij zijn bevinding vastgelegd.

Het eerste wat hem opviel was de enorme bende op en rond de put, blikjes, flessen, zakken en allerlei ander troep was achtergelaten door zeg maar sportvissers, zie de foto’s hieronder.
  

  
Deze bende leverde één grote vuilniszak vol troep op, en zelfs dat was nog niet voldoende.

Onze onderzoeker heeft er tevens een heel mooie karper gevangen (zie foto) en geen besmetting of andere onregelmatigheden op de vis aangetroffen. Verder is er ook geen vissterfte in de tunnelput waargenomen dus kunnen wij niet bevestigen dat er iets aan de hand is. 

Ik ben door onze correspondent op de hoogte gesteld en ben er zelf ook maar eens gaan kijken. Zelf heb ik ook geen dode vis aangetroffen dus dat is geruststellend maar als er mensen zijn die wel een vreemd vlek op een gevangen vis aantreffen maak er een foto en stuur deze foto dan naar de vereniging.

 

Ja, ook ik ben geschrokken van de zooi die mensen achter laten. Hoe is het mogelijk denk ik dan maar weer, wij leren al bij de jeugdopleiding dat je te gast bent in de natuur en dat je de plek waar je gaat vissen schoon aantreft deze dan ook weer schoon achter laat. Kinderen drinken geen bier, het gaat hier echt om volwassen mensen die hun bierblikken en flessen achterlaten. Dit is echter het zichtbare gedeelte en ik vraag mij af wat er zoal in het water geworpen wordt want dat is dan nog veel kwalijker.

De melding van vlekken op vissen kunnen dus best door de zogenaamde sportvisser zelf veroorzaakt zijn, deze lieden kunnen wij missen als kiespijn. Ik doe een oproep aan alle echte vissers. Neem na een dagje vissen uw rommel mee en gooi dit dan thuis in de afvalbak.
Zwerfvuil bestaat niet, het is vuil dat bewust wordt achter gelaten.

Schroom ook niet een ander er op attent te maken indien u merkt dat zij er een potje van maken, laat hen weten dat zij zuinig op het viswater moeten zijn. Doet u dit niet dan zijn wij met z, n alleen op termijn uitgevist.

Ik heb in het verleden ook al eens melding gemaakt over toestand van de vernielde en zelfs in brand gestoken steigers in de tunnelput .mijn mening is dat ook in dit geval mensen het nodig hebben gevonden om willens en wetens de boel te verpesten.
Ik heb correspondentie gevoerd met de eigenaar cq onderhoudsplichtige van de tunnelput, zij willen echter op geen enkele wijze meewerken aan het herstel van de steigers. Door dit besluit zijn er een aantal sportvissers de dupe vooral zij die slecht ter been zijn kunnen niet meer genieten van wat eens zo, n fijne stek was.

Zwerfvuil bestaat niet!!!!!!!!!!

Ik reken op jullie , De Goudvis

One Response to Zwerfvuil bestaat niet!

  • ik ben gister op 21-07-2020 naar de tunnelput zuid geweest en heb daar totaal 16 bier blikken geruimd terwijl ik daar 2 dagen daarvoor met Chris geweest bent en toen niks gevonden het is toch niet te geloven dat men die troep achter laat in mijn ogen is dat gewoon aso soort zonde om het te zeggen maar die lui zal je altijd houden misschien krijgen ze hun trekken nog eens thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *