Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Afgelopen periode zijn van vele vissers de hengel in de kast gebleven toch doe ik zelf periodiek een rondje langs onze wateren om te bezien hoe het staat met de wateren die onder de HSVVelsen  beheerd worden.

Hierbij kijk ik specifiek naar zaken die niet of bijna niet zichtbaar zijn. Zoals dat langs de plassen en vijvers het riet meters hoog staat of omdat veel plastic dan tussen de rietenbossen gaat zitten.

De opruimers van de gemeente kunnen daarop inspelen om gestrande voetballen en supermarkt zakken uit het water te halen.
Ook kan niet onopgemerkt  blijven dat de Velserbroek wateren, de Santpoortsedreef  en de pompvijver bij Velserbeek er prima verzorgt bij liggen waarvoor dank aan de groenwerkers van de gemeente.  Zij hebben systematisch vakken riet verwijderd en daar waar het de overhand heeft genomen en wildgroei in te tomen.

Onze leden kunnen in het nieuwe jaar weer op veel vrije loopmeters langs de oever rekenen en op plekken vissen die eerder omsloten waren door de rietvelden.

Ook is het ons opgevallen dat er groot onderhoud in Spaarnwoude gebied is uitgevoerd. Met name de ring waarvan de Watergeus deel uitmaakt. Groot materieel is in gezet in de koude periode om de zaak weer eens te optimaliseren zodat alle recreanten ook hier weer volop van te kunnen profiteren.

De foto’s geven een impressie van bagger depots ,dit zijn vierkant opgeworpen dijkjes die in op een braak stuk liggend grond zijn aangebracht door shovels waar in de natte bagger wordt ingevoerd om het water weer in de grond te laten zakken zodat later een dikke droge massa humusrijke grond overblijft. Deze humus zal weer op verschillende plaatsen in het bosrijke gebied worden uitgereden en zullen de dijkjes weer plat worden geschoven en waarschijnlijk weer tot graslanden worden omgetoverd.

3 Responses to Werkzaamheden langs de waterkant

  • Heel mooi werk allemaal. Maar ik heb een vraag is de tunnel put ook ven de vereniging zo ja waarom gebeurd daar dan niks. Er zijn tijden geweest dat je daar heerlijk kon vissen er waren 3steigertjes prima vis plek daar is nu weinig van over.

    • Hoi P.v Renswoude, tja het is dus vereniging water alleen word er geen donder aan gedaan afgelopen jaar 122 dode vissen en de vereniging ? Nou niks naar noppes aan reacties of wat dan ook. Het is gewoon heel jammer dat ze dit water zo naar de klote laten gaan . Stijgers gaan langzaam achteruit de andere plekken zien er ook niet meer uit. Overal troep en ga zo maar door. Zelfs heb ik een keer dat ik er ging vissen afgelopen jaar met me schoenen in nog nasmeulende arresten gestaan, gelukkig dat mijn hond daar niet eerder dan ik door gelopen was. Controle is maatje daar en dus heeft iedereen vrij spel daar. Hoop echt dat ze er snel wat aan gaan doen en stappen ondernemen . Want waarom betalen we anders vereniging geld? Nou mijn benieuwen of ze er nu eindelijk wat mee gaan doen. Gelukkig zitten er nog wel karpers in deze put. Hopen dat ze deze ook niet dood laten gaan als het weer zo verschrikkelijk warm word en blijft. Maar goed we gaan het mee maken.

  • Beste,
    De afgelopen weken rij ik langs tunnelput zuid en zie dat er volop activiteiten zijn langs de waterkant over het lange gedeelte achter de bestaande woningen. Wat gaat hier allemaal gebeuren en hoe lang duren de werkzaamheden nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *