Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Vanochtend was het dan eindelijk zo ver. De wedstrijd Kind + Ouder 2023 in de Santpoortse Dreef. En wat hebben we een geluk gehad met het heerlijke zonnige weer. Leen , Bob en Chris begonnen deze ochtend met het inslaan van paaltjes en het spannen van het afzetlint bij het fietspad. Dit om te voorkomen dat de deelnemertjes het fietspad oplopen. Het is soms een vrij druk fietspad daar dus dit was een goede actie.

Al vroeg meldde zich de eerste deelnemers bij de wedstrijd en mochten een plekje zoeken achter het lint. Niet wetende dat dit ook de uiteindelijke winnaars van de wedstrijd waren!. Langzaamaan druppelden de deelnemers met hun vader of opa of buurman binnen en werden de hengels opgetuigd en lokvoer klaargemaakt.

Chris, Leen, Bob en Nico stonden paraat om de vangsten te gaan noteren en hadden al extra pennen mee om de vele vangsten op te kunnen schrijven. Het startsein werd gegeven om 09:00 en alle dobbers, voer en aas plonsden in het water. Gespannen zat iedereen te wachten op de eerste vis maar dat viel helaas nogal tegen en het duurde best lang voordat de eerste vis zich meldde.

De eerste vis werd dan ook gevangen door de deelnemers die als eerst aan de waterkant waren. Toeval? Wie zal het zeggen :). Een mooie grote zeelt had zich vergrepen aan het aasje van Opa Rutten en de vis werd snel met behulp van Sep Rutten en Leen Noordzij in het schepnet geleid. Dat valt overigens nog niet mee want een Zeelt geeft zich niet zomaar gewonnen.

Goed, de eerste vis op de kant en nu zal het wel gaan lopen. Maar helaas het duurde weer lang voordat de tweede vis zich meldde. Dit keer weer een mooie Zeelt aan de hengel van de vader van Marvel Kappert. Een hele mooie Zeelt landde in het net en lag op het matje op de kant. Trots was de 4-jarige Marvel op zijn vader die de mooie Zeelt had gevangen.

De tijd tikt door en helaas laat de vis nog steeds op zich wachten. We geven dan ook een grote pluim aan alle kinderen en ouders voor het geduld dat ze hebben opgebracht want dat valt soms nog niet mee om zo lang te wachten. Gelukkig kwam Leen ondertussen nog langs met wat drinken en een lekker zakje chips.

De 3e vis meldde zich uiteindelijk ook bij Jay Hoeben en zijn opa. Dit keer niet de opa of vader die de vis ving maar door Jay zelf. Een mooie witvis werd door hem gevangen en vakkundig onthaakt en snel teruggezet. Top!

Opeens ontstaat er wat geroezemoes aan de andere kant. Daar laat een mooie koikarper zich aan het wateroppervlakte zien. De concentratie is bij de deelnemers oppers groot en er wordt met alle macht geprobeerd de karper te vangen. Even heeft een van de deelnemers beet maar helaas lukt het niet om de vis te vangen.

Nog 20 minuten te gaan en we horen opeens iemand VIS! roepen. Ja hoor nog een witvis werd er gevangen door Eloise en haar vader Serge. Die hadden we toch niet meer verwacht en werd het nog even spannend om de strijd voor de 3e plek. Het lukte echter niet om nog een visje bij te vangen.

10 minuten voor het einde van de wedstrijd deelden we nog medailles aan alle deelnemertjes van de wedstrijd uit. Dit is altijd een leuk moment want iedereen is altijd erg blij met een medaille en we hopen ook zo te zorgen dat iedereen iets heeft. De wedstrijd werd om 11:00 afgefloten en dat was ook wel nodig gezien de vis niet meer werd gevangen.

De prijsuitreiking en daarna de verloting van hengelspulletjes volgt waarbij elke deelnemer een lootje krijgt en wat kan uitkiezen. De uitslag is als volgt:

Op de eerste plaats feliciteren we Opa en Sep Rutten met de vangst van de mooie Zeelt. Zij ontvangen de 1e prijs en een cadeaubon.

Op de tweede plaats feliciteren we Marvel en zijn vader met eveneens de vangst van een mooie Zeelt. Zij ontvangen de 2e prijs en een cadeaubon.

Op de derde plaats feliciteren we Jay Hoeben en zijn opa met de vangst van een mooie witvis. Zij ontvangen de 3e prijs en een cadeaubon.

Gedeeld 3e maar omdat ze de vis wat later vingen dan Jay feliciteren we Eloise en haar vader met de vangst van een mooie witvis. Zij mogen als eerst iets uitkiezen uit de hengelmaterialen die we verloten onder alle deelnemers.

De overige deelnemers trekken een lootje en mogen op volgorde iets uitkiezen van de hengelspullen.

Graag willen wij alle deelnemers en ouders en toeschouwers bedanken voor het meedoen en hun support. We hopen dat jullie volgende keer weer meedoen met onze wedstrijd. Ook bedanken we onze vrijwilligers, Leen, Chris, Nico en Bob voor het schrijven van de vangsten en het regelen van de hengelspullen.

« van 3 »

2 Responses to Viswedstrijd Santpoort 2023

  • Velsen heeft zich weer sportief en recreatief op de kaart gezet , de jeugd had deze week school vakantie dus een gat in de markt geen school en geen voetbal of andere sport voor de jeugd , op de aankondiging op de site van HSV Velsen hadden zich een aantal koppels zich gemeld , dit kon zijn vader met zoon of op a en kleinzoon zich konden aanmelden voor deze combi vis actie , lees op de site hoe dit afgelopen is,Wat mij betreft was dit een voltreffer in de activiteiten roos waarvoor dank aan de vrijwilligers van de HSV Velsen

  • Ik en me zoontje vonden het erg leuk!
    Ook heel leuk georganiseerd bedankt iedereen van HSV Velsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *