Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen
Hierbij even een reactie op de vissterfte in de Velserbroek en dan met name de Grote Buitendijk.
Na melding van hans aan de Hsv velsen hebben wij helaas te laat kunnen reageren omdat de melding in het gastenboek was gedaan.
Ons onderszoek is dan ook pas gisteren gestart door leden van de activiteiten commissie er werden geen dode vissen aangetroffen dus was de vraag hoe zit het dan. Wij hebben contact opgenomen met de gemeente Velsen met de vraag of er ondertussen een ruiming was geweest dit was inderdaad het geval.
Het ging om een tiental dode karpers, brasem en een dode snoek.
Het is winter en de plassen zijn dan volledig dichtgevroren en worden door de sneeuw op het ijs zuurstof arm wat direct gevolgen heeft voor de vissen jammer en wij hadden dit zeker niet verwacht omdat het overgrote deel van de sierwateren diep genoeg is om te overleven.

Wij zouden het op prijs stellen als een melding zoals deze via het calamiteiten nummer gaat die op de site vermeld staat mogelijk kunnen wij dan sneller reageren. Ook zullen wij nog even contact opnemen met de gemeente dat wij graag op de hoogte gesteld willen worden als er vissterfte geruimd gaat worden.  Hans bedankt voor je melding.

Groeten de Goudvis

(Dit bericht staat ook in ons Gastenboek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *