Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Het vissen met the Method Feeder kan zeer effectief zijn voor het vissen op Karper, Brasem en Zeelt. Maar omdat ik niet geheel bekend ben met deze manier van vissen ga ik een dagje met Leen mee om te vissen met the Method Feeder.

The method komt uit Engeland vertelt Leen. Het systeem is zeer effectief doordat je een voerstek opbouwt en je aas verstopt in je voer. Zodra de vis je voerplek heeft gevonden en gaat wroeten wordt ook snel je aas gevonden en meestal gepakt. Met dit systeem haakt de vis zichzelf door een korte onderlijn die verbonden is aan een methodkorf met het nodige gewicht. De methodkorf houdt je voer vast en ligt plat op de bodem. Als haakaas kun je natuurlijk van alles gebruiken maar het meest gebruikt is een mini-boilie of wafter. Deze kun je met een elastiek of bajonet of met boilienaald bevestigen aan de hair onder je haak.

De locatie waar we vissen is Spaarnwoude waar veel Brasem en Karper zit. Als snel leggen de methods in het water, we kiezen om wat tegen de kant aan te vissen. Ik heb zelf 1 penhengel en 1 feederhengel waarbij ik de penhengel vlak tegen de kant vis waar ik sta en de feeder dus tegen de overkant.

De eerste aanbeet volgt na een tijdje op de penhengel. De dobber loopt mooi weg en het aanslaan volgt waarna de dril begint. Helaas schiet de haak los tijdens de dril en geloof het of niet dat gebeurd hierna nog 2 keer. 3 keer een losser dus waarbij het dan geen pech of ongeluk kan zijn. Ik heb het al een paar keer eerder gehad met de haken die ik gebruik. Daarvoor had ik er nu voor gekozen om het aas op een hair te zetten zodat de haak vrij is , maar dat heeft dus totaal niet geholpen. Snel een andere en iets grotere haak monteren wat uiteindelijk succes heeft en deze karper oplevert.

Helaas is het op de method feeders nog stil. we gooien een aantal keer opnieuw in zodat we ook een voerstek opbouwen. Maar tot nu toe is de penhengel het meest succesvol. De eerste karper komt aan land op de penhengel , gelukkig eindelijk een vis! Ondertussen zijn ook Chris alias de goudvis en Cock Zwanenburg op de stek aangekomen en hebben inmiddels ook de hengels in het water.

Daarna valt het stil maar na een tijdje komt de eerste vis op de feeder. Een dikke kettingkast! zo wordt een dikke Brasem genoemd door Leen. De Brasem is hier nog best sterk hoor en behoorlijk aan de maat.

Een echte kettingkast!

Hierna volgt een aanbeet op de penhengel van Chris. Maar helaas ook die schiet eraf!. Gelukkig volgt er daarna nog een aanbeet op de penhengel van Chris en kan hij de karper op de foto zetten.

Ondertussen begint de method methode zijn werk te doen. Op de feeders van Leen is er steeds meer leven te zien en al snel volgt de eerste karper. Daarna zijn het eigenlijk alleen nog de method feeders die vis opleveren, weliswaar alleen de method feeders van Leen want die van mij doet helemaal niets.

In totaal vangt Leen iets van 7 vissen. Ik vang 1 karper en Chris vangt 2 karpers. Hoewel de penhengel in het begin beter liep is later de method de winnaar. Het systeem werkt erg goed en is redelijk eenvoudig, Belangrijk is het voer wat niet te nat moet zijn maar wel plakkerig genoeg om goed te blijven zitten. Ook het inwerpen is belangrijk namelijk het inwerpen op steeds dezelfde plek en afstand. Een goede tip is , neem een mikpunt naar de kant waarna je wilt werpen. Maak eerst een worp en als de method op de juiste plek ligt zet je de lijn achter de lijnclip op de molen. Zo zorg je ervoor dat je de juiste afstand hebt en als je het mikpunt gebruikt de juiste plek.

Voor een uitleg van het systeem en materiaal verwijs ik naar een video van Daniël Weyers. Hierin wordt heel duidelijk vertelt met welk materiaal, voer en aas je kunt gaan vissen en hoe het systeem werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *