Visles de basisschool de Rozenbeek
Afgelopen week is er visles gegeven aan de Basisschool de Rozenbeek in Velserbroek. 4 vrijwilligers hebben 21 kinderen visles gegeven zowel theorie als praktijk.
De visles bestaat uit twee delen: ruim een uur biologie in de klas en twee uur een visexcursie.
’s Ochtends komt in de klas aan bod welke vissen in Nederland leven, hoe groot ze worden, wat ze eten, hoe ze onder water kunnen ademen en allerlei visvragen die de kinderen zelf bedenken. Hoe groot is de grootstse vis die je in Nederland tegen kunt komen? Wat is een blauwneus? Hoe oud kan een snoek worden? Hoe planten palingen zich voort? Op al die vragen krijgen ze een antwoord tijdens de visles. Ook krijgen ze een lespakket dat bestaat uit een leuk en leerzaa werkboek en een drietal zoekkaarten over waterplanten, waterdiertjes en vissen.
In de praktijk richten we ons natuurlijk op het materiaal maar vooral ook op het omgaan met de vis en natuur. Leuk om de kinderen te leren hoe ze met de vis moeten omgaan en ze enthousiast te maken voor het vissen. De praktijk werd in een water in Velserbroek gegeven en er werd vooral veel Voorn gevangen. Het was een leuke gezellige en zonnige dag. Wij bedanken alle vrijwilligers die hebben meegeholpen en natuurlijk alle kinderen!.
Geef een reactie