Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

 

Ook dit jaar was er weer een jeugd viswedstrijd aan de Santpoortse Dreef georganiseerd door de Harddraverij organisatie in samenwerking met de Hengelsportvereniging Velsen.

Dit jaar wat het prachtig vis weer om de jeugd te ontvangen op de pas gemaaide oever. De oever was afgezet met dranghekken voor de veiligheid van de deelnemers en hun supporters zoals ouders en grootouders. Het water lag er rimpelloos bij dus je zou wel kunnen zeggen, zeer goede omstandigheden.

Helaas vonden maar 11 kandidaat deelnemers het belangrijk genoeg om vroeg hun bed uit te komen om mee te kunnen strijden voor de eer, een mooie beker, ens een bonus enveloppe die de harddraverij namens enkele sponsoren mocht gaan uitdelen aan de latere winnaars.

De organisatie had weer gekozen voor het vissen in twee leeftijd klassen van 6 t/m 10 jaar en van 11 t/m 15 jaar. Elke deelnemers kon zelf een plek bepalen langs de waterkant waarvan hij of zij vonden dat deze kansrijk kon zijn. Om 09.00uur werd het begin signaal gegeven en al snel werd de eerste vis genoteerd en gemeten. Het meten was vandaag belangrijk om dat er ook een prijsje beschikbaar was gesteld voor de grootste vis.

Jammer genoeg wilde de vis niet of nauwelijks bijten dus het sein voor de mensen van de hengelsportvereniging om een rondje drinken rond te brengen en om de zaak een beetje scherp te houden.

Maar bij vele deelnemers bleef een aanbeet zelfs helemaal uit zodat een recordochtend niet tot de mogelijkheid behoorde. In vorige jaren hadden sommige deelnemers enkele tientallen al vroeg op de kant.

 

Dan nog maar een extra versnapering in de vorm van een koude Cornetto om de volle twee uur door te komen. Vandaag kregen ook alle ouders en aanwezige grootouders zo’n lekkere Cornetto omdat de organisatie met een ijs overschot zat gezien de lage opkomst.

Het eindsignaal klonk om 11.00 uur en konden de lijsten naast elkaar gelegd worden om vast te stellen wie dit jaar de gelukkige waren om een prijs in ontvangst te mogen nemen.

In de Jongste klasse was slecht 1 deelnemer die een vangst registratie had te melden. Marijn Beum met 6 vissen en ook wist Marijn de extra prijs van de grootste vis (deze was 18 cm) binnen te slepen. Beide prijzen werden hem uitgereikt door de heer Wieleman namens de Harddraverij en HSV Velsen.

In de oudste klasse was het wederom Max v Slooten die de eerste plek bezette met 14 vissen.

Op de tweede plaats kwam Donny vd Kuil met 3 vissen en als derde was Diemo vd Horst met 2 vissen geëindigd. Een klein troostprijsje was er voor Jay van Zeelt die 1 visje wist te vangen.

Allen mochten hun beker van de heer Wieleman ontvangen met als extra aandachtspunt het uitreiken van de Aart Aarts wisselbeker. Deze viel voor de derde keer ten deel aan Max v Slooten die ook in de twee voorgaande jaren al kans had gezien als winnaar uit de strijd te komen. Dit jaar mag Max de beker zelfs houden omdat de reglementen zeggen bij drie maal een ereplaats de beker permanent behouden mag worden.

Als laatste kregen de beker winnaars een enveloppe namens de sponsoren. Alle deelnemers werden door een aanwezige fotograaf op de gevoelige plaat vastgelegd voor de eeuwige roem.

Wij willen de aanwezige deelnemers bedanken voor hun sportieve inzet en ook natuurlijk hun achterban voor hun belangstelling van hun kind of kleinkind.

De organisatie bedankt de Hr. Wieleman voor het weer mogelijk maken van dit evenement namens de Harddraverij ,  de Hr. L. Noordzij voor zijn voorbereiding namens de HSV Velsen, de Hr. N.Noordzij en de Hr. P. Gorter voor hun jaarlijkse bijdrage als tel meester en als laatste onze radiospeaker de Hr. H.Voorting.

Klik hier voor alle foto’s van deze wedstrijd.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *