Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

8 Aug 2015, een geweldige dag met prachtig weer. Dit is echt een dag om eens lekker buiten zitten met je jeugdige vriendjes of vriendinnen en deel te nemen aan de hengelsport dag georganiseerd door de Harddraverijvereniging in samen werking met de hengelsportvereniging HSV Velsen.

In de plas aan de Dreef lagen nog enkele grote takken die als bewijs van de laatste grote storm achter gebleven waren. Voor de rest was het goed zitten, het gras was gemaaid en er waren dranghekken geplaatst zodat de deelnemers veilig konden zitten. Een geluidsinstallatie was geplaatst dus al met al een mooi decor voor de komende twee uur.

Dit jaar was de opkomst niet heel goed. Slechts 21 vis liefhebbers konden worden ingeschreven dit natuurlijk weer in twee leeftijdsklasse 6 /10 jaar en een groep van 11/ 15 jarige. De jongste groep bestond uit 10 deelnemers en de oudste groep dus uit 11 deelnemers.

Het mooie weer had een addertje onder het gras de wind kwam uit het noorden dan weten de echte vissers dat dit vaak niet tot de beste resultaten komt.  Het werd dus een taaie ochtend om de vis aan de haak te krijgen. Veel voeren om de vis op de stek te krijgen hielp in vele gevallen niet of nauwelijks dus gingen enkele deelnemertjes van plek verkassen om daar hun geluk te beproeven.

Ome Leen Noordzij ging met wat drinken rond om de vissertjes even een afleiding te geven bij de slechte vangsten. Uiteindelijk werd er vis boven water gebracht op een van de uiterste punten van de plas dus streken er ook ander neer in de speciale hoek echter zonder succes. Dan maar eerst even tussendoor genieten van een heerlijke grote Cornetto  wederom uitgereikt  door Ome Leen en dan de hele twee uur vol vissen.

Na twee uur vissen hadden slecht drie vissertjes iets gevangen die op de score lijsten werden vermeld. Dit betekend dat 18 deelnemers niets hebben kunnen vangen. Voor de deelnemers een teleurstellend resultaat maar natuurlijk ook voor de organisatie dit omdat wij het vorige jaar deelnemers hadden met tientallen vissen.

In de jongste klasse had R. Stoel 3 vissen gevangen en was winnaar van de eerste prijs. De overige bekers konden niet worden uitgereikt om dat niemand anders iets had gevangen. Bij de tweede leeftijd klasse vielen twee deelnemers in de prijzen. Winnaar was Max v Slooten met 6 vissen. Deze Max had verleden jaar ook al de eerste prijs en dit jaar was het hem ook alweer gelukt. Als tweede kwam Diemo vd Horst uit de bus met 4 vissen. Ook Diemo was geen onbekende hij was verleden jaar ook in de prijzen gevallen. Dus dit jaar maar drie bekers uitgereikt in plaats van normaal 6 bekers.

De winnaars mochten naast het ontvangen van een beker ook nog een persoonlijk cadeau uit kiezen zoal een telescoophengel of vis koffer. Daarnaast een foto sessie voor het bewijs van eeuwige roem voor de site van de Harddraverij en de HSV Velsen.

 

 

Kijk voor de overige foto’s in ons foto album, Klik hier

Bedankt Henk Wieleman, Han Oomen ,Leen en Nico Noordzij, Piet Gorter en als laatste onze geluidsman Henk Voorting voor hun bijdrage aan deze geslaagde visdag.  Maar onze grootste dank gaat uit naar onze jonge vissers voor hun sportieve deelname, volgend jaar beter hopen wij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *