Regen, wind of mist, Velsen vist!
  

Het kabinet heeft besloten om minderjarigen een deel van hun vrijheid terug te geven. Vanaf 29 april mogen kinderen (t/m 12 jaar) en jongeren (t/m 18 jaar) weer georganiseerd buiten sporten onder begeleiding bij de sportvereniging of onder leiding van een buurtsportcoach. Voor iedereen van 19 jaar en ouder blijven de huidige maatregelen gelden en is er geen versoepeling.

Je kunt zeker lekker gaan vissen! Maar ook voor het vissen houden we ons aan de volgende regels: (Check altijd even de richtlijnen van Sportvisserij Nederland en RIVM voor actuele maatregelen.)

Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten vissen.

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten vissen met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);

Blijf thuis! als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;

Blijf thuis! als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;

Samenkomsten – waaronder vergaderingen, cursussen en dergelijke – zijn nog steeds verboden.

Ook het houden van viswedstrijden – in welke vorm dan ook – is daarom niet toegestaan. Al eerder heeft Sportvisserij

Ben je volledig klachtenvrij en wil je gaan vissen? Ga dan alleen op pad, ook als je naar de visstek reist of wanneer je met een boot het water opgaat.

Kies je stekken bij voorkeur in landelijk gebied, zodat je geen of weinig andere mensen tegenkomt en het verbod op groepsvorming niet overtreedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *