Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  

Wil je een keer vissen op Zeelt? De zeelt is een prachtige sportvis die je goed met de vaste hengel of een lichte werphengel kunt vangen. Je zult verast zijn door de kracht van de Zeelt tijdens een dril. Maar letop, de Zeelt is ook een schuwe vis verraad zijn aanwezigheid niet snel. De Zeelt is een echte bodem vis dus je aas moet je ook op de bodem aanbieden. Gewoon een simpele montage met een Pen, paar loodhageltjes en haakje of met een feederhengel een voerkorfje en een klein haakje kan prima. Het verschilt niet eens zoveel van het vissen op Karper alleen kan het iets lichter en kleiner. Vis bijvoorbeeld met één maiskorrel op de haak of een kleine worm.

Zeelt, de Tinca Tinca

Montage met de Pen:
Een lichte karperpen met een paar loodhageltjes en een niet al te grote wel stevige haak. Het laatste loodhageltje wat je op de lijn zet zorgt ervoor dat de pen net aan zinkt. Zet het laatste loodhageltje 15 cm van de haak. Peil nu de montage zo uit dat het laatste loodhageltje net op de bodem ligt waardoor de Pen niet zinkt.

Met de voerkorf:
Een voerkorf met een korte onderlijn is prima. Of the Method methode doet het ook heel goed waarbij je een plakkend voertje op een speciale voerkorf kneed en daar je haakaas in verstopt. (Ook heel effectief voor karper deze methode)

The method

Aas en voer:
Je kunt goed vissen met Mais, maden , Wormen, deeg, mini boilies. Of een combinatie van een maiskorrel met een worm doet het ook goed. Voor het voeren doet een beetje hennep met een beetje grondvoer en wat mais het goed. Voer niet te veel!

Locatie en tijd:
Zeelt houdt van planten en lelies en je kunt ze vaak vangen tussen de planten en lelies en de stengels daarvan. Meestal zijn dit soort stekken bij de oeverzone dus doe zachtjes en voorzichtig. De Zeelt is vooral in de morgen en in de avond goed te vangen. De beste maanden voor de zeelt is van april tot september.

Als een Zeelt eenmaal je voerstek heeft gevonden kun je voorzichtige aanbeten verwachten. Je dobber gaat een beetje naar links, naar rechts, heel even een tikje en dan….. even wachten en de dobber loopt langzaam weg. Dan is het tijd om aan te slaan. Wil je gaan vissen op Zeelt? Probeer dan eens de Tunnelput Velsen-Zuid of in een water in de Velserbroek waar vorig jaar nog 300KG aan Zeelt is uitgezet. Zie artikel https://www.hsvvelsen.nl/uitzetten-zeelt-een-prachtige-sportvis/

Oja en mocht je er een vangen dan vinden wij het erg leuk om daar een foto van te ontvangen. Je kunt deze uploaden via ons formulier https://www.hsvvelsen.nl/vangst-meldingen/

Tip! In de Tunnelput Velsen-Zuid heb ik een keer met een stukje kaas op de haak meerdere Zeelten kunnen vangen.

Tunnelput Velsen-Zuid