Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

 

Terugblik 2013

 

Wat een mooi jaar is het geweest. We hebben in het begin lang moeten wachten op het mooie weer maar dat is ruimschoots goed gemaakt in de zomer. We blikken in dit artikel even terug op 2013, wat is er allemaal gebeurd, wat is er allemaal gedaan en wat loopt er nog?

  • We zijn we samen met ATKB adviesbureau en een beroepsvisser aan het werk gegaan om vis weg te vangen uit het Cremermeer en deze uit te zetten in een aantal van onze wateren, met name de Velserbroek. We hebben hele mooie vissen overgezet. Lees hier het artikel Cremermeer vis uitzetten in Velserbroek deel 2

  • We hebben begin dit jaar een aankondiging gemaakt voor een nieuwe jeugdvisopleiding wat in april 2013 zou plaatsvinden. Helaas hebben we geen aanmeldingen ontvangen en kon de jeugdopleiding daardoor niet doorgaan.

  • Er is vis weg gevangen uit een duinmeer in Zandvoort. Deze vis is overgezet naar onze eigen wateren. Er is een behoorlijk bestand aan kleine karper gevangen en uitgezet. De vis is weg gehaald op verzoek van Natuurmonumenten.

  • De viswedstrijd van Dorpsfeest Santpoort was ook dit jaar een groot success. Er is een hoop vis gevangen door de kinderen. Ook zijn er leuke prijzen weggegeven.lees hier het verslag van deze wedstrijd Viswedstrijd dorpsfeest Santpoort

  • Er is landelijk een en ander aangepast betreffende het nachtvissen. Nachtvissen mag nu het hele jaar door mits je de toevoeging nachtvissen bij je vergunning heb gekocht. Ook voor onze eigen wateren hebben we met de gemeente een akkoord bereikt om het hele jaar door te mogen nachtvissen. Voorwaarde was dat er eerst een test zou plaatsvinden. Deze test loopt tot eind december 2013. Hierna zal de gemeente een definitieve beslissing nemen. Helaas zijn er wel een aantal meldingen geweest betreffende overlast.

  • We zijn in overleg met de gemeente en rijkswaterstaat ovet het onderhoud van de tunnelput. Tunnelput Velsen-Zuid heeft nogal wat achterstallig onderhoud en hoewel wij het visrecht hebben zijn wij niet verantwoordelijk voor het onderhoud. omdat we met verschillende instanties overleggen zult u begrijpen dat dit nogal wat tijd in beslag neemt. Achter de chermen wordt hier dus druk aan gewerkt.

  • In opdracht van de beheerder van Velserbeek hebben we snoek weggevangen uit de eendenvijver. deze snoek at waarschijnlijk veel jonge kuikens weg. De gevangen snoeken zijn uitgezet in onze eigen wateren zoals bijvoorbeeld de Tunnelput Zuid.

  • We zijn in overleg met de gemeente over het verlengen van ons visrecht in onze wateren. Naar alle waarschijnlijkheid mogen we een nieuw water in ons bestand verwelkomen, namelijk: het water in sportpark schoonenberg of ook wel de vijver bij Waterloo genoemd. Vroeger had dit water een mooi bestand aan karper totdat daar vissen zijn doodgevroren door een strenge vorst.

Voor het jaar 2014 staat er ook genoeg op de agenda.

 

wij wensen u een gezond en goed 2014 toe met natuurlijk veel vis plezier en mooie vangsten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *