Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Stropers die met de hengel snoekbaars stropen op het Noordzeekanaal worden niet aangepakt!
Zo meldt de Ijmuidercourant op hun website.

‘Vrij spel’ voor visstropers op Noordzeekanaal

  • Gepubliceerd op 04 augustus 2008, 17:16
  • Laatst bijgewerkt op 04 augustus 2008, 18:21

De Algemene Inspectiedienst (AID) gaat geen extra aandacht besteden aan de stroperij op snoekbaars op het Noordzeekanaal. De dienst zegt zich vooral op grote stroperij met netten te richten terwijl op het Noordzeekanaal vooral met hengels gestroopt wordt. Sporadisch worden stropers aangehouden door medewerkers van de interProvinciale Organisatie Sportvisserij of waterpolitie.

De controles door stroperijteams zijn vooral op Friesland, op het IJsselmeer en de randmeren gericht. ,,Daarbij richten we ons op grote stroperij met netten en fuiken”, legt Roel Vinken van de AID uit. ,,Hengelaars staan niet als professionele stropers te boek.”

Op het Noordzeekanaal wordt bijna uitsluitend met hengels gestroopt en dat naar verluidt op grote schaal. De snoekbaarsstand in het Noordzeekanaal vertoont in ieder geval tekenen van hevige overbevissing. Grote snoekbaarzen worden er niet meer gevangen, alleen nog kleine exemplaren tot ongeveer veertig centimeter. Dat zijn er nog wel heel veel. ,,Het is goed mogelijk om op een dag in je eentje vijftig tot zestig snoekbaarzen naar boven te hengelen”, legt Richard van den Bos van de POS uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *