Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

 

 

 

 

Tijdens mijn terugreis uit Frankrijk werd ik door een oplettende visser gebeld maar helaas kon ik tijdens het rijden niet antwoorden. Ik  heb gevraagd of deze persoon in de avond terug wilde bellen hetgeen hij de volgende dag ook deed.

Zijn verhaal was dat hij tijdens het vissen in het Wijkeroogpark te Velsen-Noord een opmerkelijk vondst deed. In de wallekant stond een stok met daaraan een draad gespannen van ongeveer 20 meter lengte en zeven haken. Die lijn kwam dus zo’n 15 meter verder weer uit het water waar wederom een stok in de grond stond. Wij hebben het hier over een zeer ernstige vorm van stroperij. Als een vis aan een van de haken vast  raakt er sprake is van  een zeer wrede vorm van dieren mishandeling. Hier hebben wij te maken met idioten die er alles aan gelegen is ons water leeg te trekken. Dit kunnen en mogen wij niet toestaan!!
 
Leen Noordzij en ik hebben een onderzoek aan de waterkant gedaan echter zonder nog meer verdachte zaken aan te treffen.  Wij zullen dit rapporteren bij de Boa’s en vragen of zij deze locatie in de gaten willen houden en zelf gaan wij ook regelmatig controleren. Wij vragen de leden of andere vis liefhebbers alert te zijn op dit soort praktijken en van elke verdachte situatie melding te maken.
 
Als laatste hebben Leen en ik voor de zoveelste keer een enorme berg troep aangetroffen en zelfs behoorlijk grote brandplekken in de gazons. Ook daar hopen wij dat u indien anderen vuil achterlaten deze daar op zal wijzen dat dit hoort niet bij sportvissen.
 
De Goudvis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *