Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Ja vissen in Frankrijk dat doe ik graag en het liefst nog succesvol ook! Maar helaas lukt dat niet altijd. Nu heb ik twee jonge visvrienden die wel een succesvolle sessie achter de rug hebben waarvan menig karper visser het water uit de mond zal lopen. Ik heb dan ook genoten van de fotoreportage die ik alle visvrienden mag aanbieden na overleg met deze twee visvrienden.

Nick (26) en Maurice (27) zijn begin juni voor een twaalfdaagse sessie naar midden Franrijk afgereisd om op karper te gaan vissen met de mogelijk speciale bijvangsten. Er werd bij aankomst op een camping uitgepakt en daarna direct uitgevaren om diverse stekken op de rivier aan te voeren. Met name Nick kent de situatie op zijn duimpje omdat hij al meer dan tien jaar daar heeft gevist en Maurice is er ook al eens is geweest.

De tactiek is om de aangevoerde stekken vanaf de walkant te bevissen en in de nachtelijke uren door te vissen omdat de ervaring is dat dan de vis het meest actief is. De beaasde lijnen worden per rubberboot midden op de voerstekken gedropt en het wachten op de eerste aanbeet is begonnen. Bij een eventuele beet moeten de mannen altijd in de boot om de vis op te halen omdat er voor hun voeten een enorm veld aan plompenbladeren ligt en je daar de vis kwijt kan raken.

Al snel volgt de eerste fluiter. De kleinere karper heeft als eerste de gevoerde plek gevonden maar deze vis was nog niet bijster interessant voor onze vissers. Er worden hiervan dan ook geen plaatjes geschoten maar wel van de avondluchten die prachtig van kleur zijn en daar worden dan mooie opnames van gemaakt.

De nacht breekt aan en een explosie aan aanbeten volgt. Dit betekent weinig slapen omdat de hengels die vis opleveren ook elke keer weer per boot op de hotspot moet worden gelegd. Dit is heel arbeidsintensief omdat het pikkedonker is en roeiend heen en weer varen met een nachtlamp op het voorhoofd ook vermoeiend is. De betere vissen melden zich ook op de voerstek waarvan dus wel foto’s zijn geschoten. Schub en spiegelkarpers werden binnengehaald tot het moment dat een meerval van een heel mooi formaat zich vergreep aan het aas van Maurice. Wat een top nacht!!

De voerstekken worden steeds weer bijgevoerd om daarna eens een oogje dicht te knijpen want de vermoeidheid slaat toe. Eenmaal uitgerust gaan alle beschikbare hengels weer te water en kan het grote genieten weer beginnen.
Tot aan de vijfde dag is er bijna continu door gevist maar helaas verstoorde heel zwaar weer met onweer en bliksem het verblijf op de wallekant. Van schrik alle spullen midden op de stek achtergelaten en met risico naar de camping gevaren om daar het slechte af te wachten. Na het verbeteren van de weersomstandigheden weer richting de stek waar gelukkig alles nog stond want je loopt met zo’n grote aantal carbonhengels het risico dat blikseminslag tot de mogelijkheden behoort.

Uiteindelijk is het een geweldig visfestijn geworden waar je u tegen zegt. Alle soorten en maten karper en verschillende meervallen zijn door deze vissers op de kant gebracht waar ze bijzonder trots op kunnen zijn. De teller is op 34 stil blijven staan en de serie aan geweldige foto’s zegt genoeg. Bedankt Nick en Maurice dat wij hebben kunnen meekijken en onze leden altijd nog even naar de site van HSVVelsen kunnen om nog eens mee te genieten hoe het is om zulke mooie vissen te vangen en ze op de gevoelige plaat terug te kunnen zien.

Bekijk hieronder alle foto’s van deze geweldige sessie

« van 2 »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *