Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

De gemeente Velsen heeft een aannemer opdracht gegeven om op diverse plassen het riet bij het water te verwijderen. Dit soort werkzaamheden hoort bij periodiek onderhoud.

 

Er wordt riet verwijderd om de bereikbaarheid voor vissers te verbeteren maar ook om het fraaie zicht op het water en de omgeving te tonen. Er mag niet zomaar gekapt worden er zit namelijk een gedachte achter. Er wordt afwisselend riet weggehaald gevolgd door partijen riet die moet blijven staan. Dit om in het voorjaar nestelende vogels de kans geven om zich tijdelijk te vestigen om daarna de plek als de jongen groot zijn weer te verlaten. Op de plekken waar het riet gekapt is zal in het vroege voorjaar heel veel jonge scheuten van riet gaan groeien. Dit is de plek waar de paai rijpe vis graag hun broed ( lees hom en kuit ) zal afzetten zodat het uitkomende broed min of meer beschermd wordt.

Al met al goed werk van de mensen van het groenonderhoud en zij worden aangestuurd door de gemeente Velsen. De gemeente Velsen heeft met ons  een periodiek overleg over de gang van zaken rond de mooie waterpartijen. Ook werkzaamheden als baggeren dragen bij en de verbetering van de watergangen.

Kortom , de kraamkamer voor het onderwaterleven wordt in gereedheid gebracht.

Wij als bestuur juichen deze werkzaamheden heel erg toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *