Regen, wind of mist, Velsen vist!
  

Brief Sportloketvelsen
https://www.sportloketvelsen.nl/

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo_sportloket.png

Gisteravond heeft het kabinet tijdens een landelijke persconferentie nieuwe ingrijpende maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. De maatregelen treffen de hele samenleving en hebben deels ook consequenties voor sport- en beweegaanbieders zoals sportverenigingen, zwembaden en fitnessclubs. Gelukkig geldt als basis uitgangspunt dat sport en bewegen juist nu bijdraagt aan de weerbaarheid van mensen van jong tot oud. Kunnen blijven sporten, ook in competitieverband is daarom “overeind gehouden”. Het betreft voor de sport onder andere de volgende belangrijke maatregelen:

  • Alle sportkantines gaan dicht. Het primaire doel is om sportbeoefening door te laten gaan maar ook te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen. Daarom sluit ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.
  • Er mag geen publiek bij het sporten (trainingen én wedstrijden) worden toegelaten. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten. Uiteraard geldt dat ook voor vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld scheidsrechters. ”Rij-ouders” van jeugd t/m 17 jaar van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten;
  • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat;
  • Alle andere al bestaande richtlijnen en aanwijzingen zoals de meldplicht, blijven van kracht.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit mogelijk vragen oproept. Daarom verwijzen wij u graag naar de website van de rijksoverheid. Op de pagina: veel gestelde vragen over het coronavirus en sport https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijksleven/sport worden veel vragen beantwoord en staan een aantal uitzonderingen.

We zijn blij dat sporten en bewegen voor alle leeftijden en zonder beperkingen mogelijk blijft, maar realiseren ons dat dit heeft wel financiële consequenties voor de clubs heeft en dat dit veel pijn doet. De nieuwe situatie vergt wederom veel flexibiliteit van de verenigingen en de sportbonden, maar jullie hebben in de afgelopen maanden bewezen daar goed en adequaat mee om te kunnen gaan. Het wegvallen van inkomsten uit kantines kunnen sportverenigingen veelal niet zonder verlies opvangen. Waarschijnlijk gaat het NOC*NSF met de overheid in gesprek over eventuele compensatie.

De maatregelen gelden tot en met dinsdag 20 oktober. We hopen dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open kunnen gaan voor publiek.


Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *