Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Bron:Noordhollandsdagblad.nl

In en bij het Noordzeekanaal zijn honderden dode vissen aangetroffen. Onderzoekers van Rijkswaterstaat (RWS) proberen de oorzaak van de massale vissterfte te achterhalen.


Het gaat sowieso om het water en de oevers van het kanaal tussen IJmuiden en Buitenhuizen, laat een RWS-woordvoerder donderdagavond desgevraagd weten. ,,Waardoor de vissen zijn gestorven, is voor ons nog een raadsel’’, aldus de zegsman.

Visser Hans Geerdink stelt dat hij donderdag in en langs een veel groter stuk Noordzeekanaal dode vissen heeft gezien. ,,In het water en aan de wal liggen ze wel tot aan Zaandam. Hier en daar stinkt het al aardig en zag ik vissen liggen met opgezwollen buiken. Een hondenuitlater die ik tegenkwam, riep: ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt.’’

Rijkswaterstaat neemt onder meer watermonsters, om het zuurstofgehalte in het Noordzeekanaal te meten. Ook worden aangetroffen dode vissen onder de loep genomen, zegt de woordvoerder.

De uitkomst van het onderzoek laat waarschijnlijk nog wel enige tijd op zich wachten.

UPDATE: Bron: IJmuidercourant.nl

Nog geen helderheid over oorzaak fikse vissterfte in Noordzeekanaal: 

De oorzaak van de dood van honderden grote harders – vissen – in het Noordzeekanaal is nog onduidelijk. Klik om verder te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *