Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Eindelijk weer even een verhaaltje voor op de website.
Gister weer even gevist en nu heel simpel met een vlokdobber op de karper.

De bedoeling was om dit keer langs de slootjes te lopen en actief te zoeken naar karper.
Dat betekent weinig materiaal meenemen, dus een rugzak met spulletjes mee, vispas, schepnet, onthakingsmat en een werphengel met een vlokdobber en een onderlijntje.
Op naar spaarnwoude naar een sloot waarvan ik weet dat er karpers zitten. De sloot is ongeveer 50cm diep en vooral nu in het voorjaar en de zon lekker schijnt houden zich daar behoorlijk wat karpers op.

Langs de sloot aangekomen zie ik een hoop gespetter en gedoe in het water
Aha ze zijn aan het paaien en als dat het geval is vang je ze meestal niet, maar toch even proberen want je weet maar nooit.

articles

Klein handje mais in het water en een paar aan de haak en ingooien maar.
Het duurt nog geen 2 minuten of de dobber schiet onder, ik sla aan en JA hangen o nee hij schiet er weer af. Snel weer wat mais aan de haak en na 1 minuut weer aanslaan en JA hangen o nee weer eraf!!!. Nu moet ik eerlijk vertellen dat ik 2 keer afgelopen maand heb gevist in de Jan Gijzenvaart waarbij ik ook erg veel last had van losschieters. Waar dat precies door komt? Ik weet het nog niet en hopelijk kom ik daar nog achter.

Overigens kun je daar perfect met de vastestok op witvis vissen en vooral maden als aas doen het daar erg goed.
Mijn vader had deze 2 keer c.a 30 – 35 vissen per keer gevangen in c.a 4 uur tijd en ik zal je maar niet vertellen dat ik beide keren ver achterbleef met de 1e keer 4 vissen en de 2e keer 2 vissen. De reden zou kunnen zijn dat ik met Mais vis (en ook niet overstap naar maden) of en dat is volgens mijn vader de reden ik gewoon niet kan vissen.

Dit alles even terzijde want ook de 3e keer pats boem hangen en ja hoor weer los.
Dit kan gewoon niet dacht ik, de haak zit goed aan de lijn, de haak is scherp en ik vis met weerhaak. Toch maar een ander onderlijntje eraan met een iets grotere haak erop maar ja nu is het water wel dusdanig verstoord dat ik waarschijnlijk niks meer vang. Goed toch weer proberen en het duurt nu ongeveer 45 minuten voordat ik weer een beet krijg maar de aanbeet zet niet door en ik verhuis naar een stukje verderop.

Na 10 minuten op de nieuwe stek gaat de dobber ineens POEF onder en ik sla aan en wat volgt is een enorme kracht explosie en een hoop gespatter in het water EN niet geheel onbelangrijk blijft hij nu wel aan de haak.
articles

Wauw!!! Wat een sterke vis zeg!!! Het duurt denk ik wel 10 minuten voordat de vis eindelijk naar de kant komt om geschept te worden. Het is een behoorlijk gedoe als je daar alleen vist want de kant is best wel hoog en de vis is moeilijk te scheppen.

Auw, sjit ook nog brandnetels AUW sjit nog meer brandnetels!!!
Nou even proberen te scheppen en ik til het schepnet op maar de karper neemt weer een spurt verder het water op en ik denk HE???? Ik heb hem toch niet in mijn schepnet???? Nou echt waar dit maak je maar 1 keer mee in je leven en lukt je zeker geen tweede keer maar ik schep gewoon een ander karpertje in mijn net.
Nou daar sta je dan met in je éne hand een hengel met een karper eraan die weer een spurt neemt en in je andere hand een schepnet met een ander karpertje erin die je er weer uit moet krijgen en dan ook allemaal brandnetels in de buurt!! Maar toch mag ik niet teveel klagen want even later ligt er een mooie schubkarper op de kant.

articles

Helaas geen centimeter bij me maar ik schat een centimeter of 80.
Ook is de foto niet geweldig maar ik had de zon precies in de camera en was alleen dus kon niet mooi met vis op de foto.
Na deze karper ben ik gestopt en naar een ander plekje gereden maar hoewel ik daar lekker heb gevist heb ik geen karper meer gevangen.

Meestal zit ik vast op een stek te vissen. Toch vind ik deze manier van vissen ook erg leuk om te doen omdat je wat actiever vist.
Volgende keer probeer ik via de zelfontspanner van mijn fototoestel een mooiere foto te maken.

Oja en uiteraard na thuiskomst de vangst meteen in gerapporteerd bij www.vangstenregistratie.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *