Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

geen sterfte maar muggenlarven

Vandaag ontvingen wij een alarmerend telefoontje over het wijkeroogpark in Velsen-Noord. De melder vertelde dat er een groot aantal karpers in nood aan het wateroppervlak lucht aan het happen was. Ook hebben we hier een filmpje van ontvangen waarna onze commissieleden Leen en Chris direct in de auto zijn gesprongen om te gaan kijken op locatie.

Op locatie aangekomen was eigenlijk niet direct iets te zien. Alles was rustig en geen vis aan de oppervlakte. Het hele wijkeroogpark is bekeken en ook de nagelegen Tunnelput is bekeken .Alle hoekjes en gaagjes zijn bekeken maar geen vissen in nood gezien. Wat is er dan aan de hand? Leen en Chris zijn echte rotten in het vak en lopen al wat langer mee en constateren dat de karpers aan de oppervlakte zwommen om zich te voldoen aan de masaal uitgekomen muggenlarven. Toch wordt er morgen voor de zekerheid nog een kijkje genomen of alles nog goed is.

Hierbij willen we de melder bedanken voor zijn oplettendheid en willen we onze commissieleden Leen en Chris bedanken voor hun snelle actie vandaag.

One Response to Happende karpers

  • Waarschijnlijk hebben Chris en Leen gelijk want ook in Velserbroek waren er meer karpers, vooral in de ochtend, aan de oppervlakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *