Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Ik zou graag pronken met mooie foto’s van de mooie vangsten die ik zou hebben gedaan maar helaas….. het was een middag blanken.

Omdat het zonnetje al een paar dagen de temperatuur lekker wat omhoog heeft gebracht liet ik mijn gedachtes gaan over een middagje vissen op Karper. Het zou mij als nieuw voorzitter ook uitermate leuk lijken om wat mooie vangsten te boeken op eigen water dus met dat idee heb ik de hengels klaargemaakt voor een middagje pennen op de karper.

Naast de pen ook een hengel meegenomen voor het drijvend vissen met de korst. Je weet maar nooit of er kortsen gepakt worden en zo ja dan heb ik snel een drijvende korst aan de haak om erbij te gooien. Vol goede moed vertrek ik naar het Wijkeroogpark in Velsen-Noord. Daar aangekomen moet ik zeggen dat het er prima uitzag, het water lag er mooi bij, weinig tot geen rotzooi gezien langs de kant en in het water. Mooi! Ook eens goed om te melden dat het er wel goed bij staat en geen berichten over rotzooi en dergelijke. Ook lekker om buiten te zijn en blij dat we nog wel kunnen blijven vissen in deze tijd van Corona.

Alleen qua activiteit in het water liet het erg te wensen over. Nauwelijks een visje of activiteit te spotten. Broodkorsten worden niet gepakt en ook de pen blijft onberoerd staan in het water. 1x een voorzichtige aanbeet op de pen maar helaas daar is het wel bij gebleven. Ik heb diverse stekken aangedaan maar helaas heb ik geen vis kunnen verleiden en aan de kant gekregen.

Op naar een volgend water dan maar. Ik vertrek richting Waterloo waar ik een keer eerder helaas een mooie karper heb verspilt. Het is een mooi klein water en pas sinds een paar jaar valt dit water onder Hsvvelsen. Bij Waterloo aangekomen valt mij ook direct op dat er weinig activiteit is in het water. Ik spot wel af en toe wat belletjes op een bepaalde plek waar ik ook besluit te gaan vissen. Even een handje mais en ook nog op een andere plek wat mais voeren.

Ook hier blijft de Pen onberoerd staan en ik besluit iets ondieper te vissen omdat er nogal wat bladeren op de bodem liggen die zo af en toe aan mijn haak zitten. Later wissel ik nog van aas door mijn mais in te wisselen voor een broodkorst die ik onderwater aanbiedt. Maar ook dit werkt niet en ik besluit de andere stek aan te doen.

Bij de andere stek valt mij op dat hier wel vaker gevist wordt. Hoe ik dat weet? Er hangen namelijk twee dobbers in de boom waarbij ik nog dacht “hoe krijg je dat voorelkaar dan?”.

Even later gooi ik bijna zelf nog een derde dobber in de boom en ik dacht “hoe krijg ik dat bijna voorelkaar dan?”. Helaas biedt deze stek ook geen resultaat en moet ik besluiten dat ik helaas een middagje heb geblankt. Maar het is toch heerlijk om er op uit te zijn en buiten te zijn met een hengeltje langs de waterkant. Ondanks dat je dan niks vangt is het toch genieten zo.

Namens Hsvvelsen zou ik willen zeggen tegen een ieder om er lekker op uit te gaan en te gaan vissen. Ook al vang je misschien niets het is toch heerlijk om buiten in de natuur langs de waterkant te zitten! En uiteraard heel belangrijk, Blijf gezond!

B. van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *