Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Vandaag vissen met de method feeder en 1 penhengel in een van onze eigen wateren. Op de stek aangekomen ziet het er erg goed uit! Wind op de kant en ook een beetje het zonnetje erbij.Ik vis met 1 method feeder en een penhengel. De method feeder gaat als eerste het water in. Het voer plakt vandaag erg goed en ruikt erg goed dus dat moet toch goed komen. De penhengel gaat met 3 maiskorrels te water en daarbij wat voer die ik ook voor de feeder gebruikt.

De eerste aanbeet komt op de penhengel! Een mooie kolblei aan de hengel. Daarna volgt nog een aanbeet op de penhengel waarna een mooie voorn uit het water komt. Ondertussen heb ik de feeder al een paar keer voorzien van nieuw voer en opeens komt daar een goede aanbeet op. Een dikke brasem die nog best sterk is komt naar de kant. Snel onthaken en de feeder weer te water.

Bij de feeder lijkt nu het voer te gaan werken. De aanbeten volgen snel en weer een brasem een voorn en weer brasem volgen. Op de penhengel blijft het verder stil met wel af en toe een klein tikje maar daar blijft het bij. Soms is het vissen met twee hengels echt niet handig want ik heb nu beet op de penhengel en mijn feeder gaat ook weer krom dus ik moet kiezen. Ik haal de pen uit het water en pak snel de feeder en dit keer hangt er toch een sterkere vis aan. Zeelt! denk ik zelf maar ik zie opeens dat het om een koikarper gaat. Wow! die wil ik niet verspelen en drill hem voorzichtig en schep hem snel in het net. Deze bijzondere bezoeker, een mooie koikarper van 46cm gaat snel even op de foto.

Later thuis zie ik dat de koi een behoorlijke verwonding heeft aan een kant. Dat is mij niet opgevallen toen hij met de andere kant op de mat lag. Zonde! Maar we hebben de koi goed verzorgd en ergens uitgezet waar hij meer thuis hoort!

Al met al een zeer geslaagde visdag met 4 voorns, 1 kolblei, 9 brasems en 1 koikarper. En de meeste dus op de method feeder die zijn kracht vandaag zeker heeft bewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *