Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Van een van onze leden ontvingen wij een verontrustend bericht dat er een behoorlijke vissterfte gaande is aan de Grote Buitendijk te Velserbroek. Ongeveer 50 volwassen brasems hebben het loodje gelegd. Wij hebben eerst de gemeente in kennis gesteld en zijn daarna direct ter plaatse gaan kijken. Terwijl wij ter plaatse waren kwamen de ruimers al direct aan om aan de slag te gaan.

005

006

Het vreemde is dat er diverse vissoorten in dit water aanwezig is zoals Karper, Graskarper, Voorn en Snoek. Deze soorten zijn niet aangetroffen bij de dode vissen. Een beroepsvisser die wij hadden geraadpleegd wist ons te vertellen dat het hier om een virus kan gaan wat alleen effect heeft op de Brasem.

Dit is een behoorlijke aanslag op de visstand in de Velserbroek. De gemeente zal de komende periode dagelijks controleren wat de situatie is en zodra er dode vissen aangetroffen worden zullen deze direct worden geruimd. Wij houden contact met de gemeente over deze situatie en om de hoeveelheid vis wat verloren is gegaan en of er andere soorten vis aangetroffen wordt.

 

Wij danken alvast de melder en de gemeente Velsen voor het snelle ingrijpen.

001

004  002

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *