Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Zaterdagochtend, ik kijk naar buiten en het is best wel aardig weer. Het is koud geweest vanacht dus lijkt het mij weer een lastig visochtendje te worden. Hopelijk gaat de zon straks wat schijnen op het water waardoor de vissen actiever worden. Ik besluit dit keer 2 hengels mee te nemen, 1x met de pen voor het vissen met mais en 1x met een vlokdobber voor het vissen met een korst boven de grond. Ook maak ik een klein wolkend voertje van wat ingredienten die ik nog in de kast kan vinden. Ik wil niet teveel voeren en het is een klein water dus dat is ook niet nodig, ik hoop ze met dit wolkend voertje een beetje te triggeren om te asen of ze in elk geval nieuwsgierig te maken.

Aankomend op de stek zie ik weinig activiteit in het water. Rondom het water is trouwens genoeg activiteit. Er worden veel honden uitgelaten, veel mensen die wandelen en ik zie kinderen met vuilniszakken lopen die meedoen aan de actie “landelijke opschoondag”. Top hoor jongens want er wordt nog wel eens wat vuilt zo achtergelaten. Ik peil als eerst mijn vlokdobber uit op de stek en daarna de pen voor het mais. Ik vis het mais iets boven de bodem omdat de bodem nogal bedekt is met bladeren en andere zooi. Hierna maak ik het voertje aan en voer 2 kleine balletjes voer en een beetje mais.

Het wachten is begonnen , ik zie nog weinig activiteiten in het water. De zon laat het ook een beetje afweten en zo nu en dan staat er een beetje wind op de kant. Opeens komt er beweging in mijn vlokdobber, deze loopt schuin weg maar voordat deze helemaal onderwater wegloopt sla ik al aan…. te vroeg! Helaas en balen maar dat kan gebeuren. Dan blijft het een hele tijd stil. Ik wacht tot de zon weer iets doorbreekt en strooi nog een klein beetje van mijn voertje. Er volgt daarna een aanbeet op de pen met mais maar helaas geen doorzetter.En ja, weer beweging in mijn vlokdobber. Weer loopt deze iets weg en schiet daarna schuin onderwater. Aanslaan en HANGEN! Direct is het duidelijk dat ik een karper gehaakt heb want mijn lijn giert even van mijn slip. Gelukkig kan ik de vis aardig sturen en goed drillen. Het duurt niet al te lang voordat ik hem kan scheppen. Een dikke spiegelkarper! Helaas heb ik geen mooie foto kunnen maken maar een foto op de onthaakmat en ook helaas geen meetlint bij me om de vis op te meten. Je ziet direct dat er een behoorlijke beschadiging aan de zijkant te zien is. Geen idee hoe deze daar aan komt , het is niet door de drill of iets gekomen.

Na deze mooie vangst ruim ik mijn spullen op, het water is verstoort en ik dacht er nog even aan om richting de santpoortse dreef te gaan.

De Dreef

Bij de dreef is het lekker rustig, er zitten geen vissers dus ik kan een plekje uitkiezen. Ik kies een plek met de wind op de kant en vis eveneens met de pen en mais en de vlokdobber met broodkorst. Na een half uurtje zie ik aan de overkant een plek in het water waar wat takken uit het water steken.

Ik loop langs de kant en zie dat er precies op dat stuk bij de takken een karper rond zwemt. Volgens mij een graskarper zo te zien! Voorzichtig pak ik de vlokdobber en doe er snel een nieuwe broodkorst aan. Voorzichtig werp ik de vlokdobber in een meter naast de graskarper. En nu wachten! Ik zie dat hij de andere kant op zwemt maar even later keert hij weer om richting de broodkorst. Ja hij zwemt nu vlakbij! En ja daar schiet de dobber weg en ik sla aan en sta met een kromme hengel. Ik moet zeggen dat de graskarper vrij snel het opgeeft en in mijn net zit. Maar aan de kant blijkt hij nog vol energie te zitten en gaat enorm te keer. Lastig om hem rustig te houden op de onthaakmat. Snel onthaken , een foto maken en snel de vis weer terug zetten. De graskarper blijft eventjes stil in het water maar begint al snel weer te zwemmen en is snel vertrokken.

Wauw, dit is de eerste graskarper die ik vang! Wat een mooie vissen gevangen vandaag en beide in eigen water van Hsvvelsen. Leuk! misschien is het wel een graskarper die hier nog klein in de bak zat met het uitzetten een paar jaar geleden. Gelukkig kunnen we ondanks de Corona nog steeds onze hobby blijven uitoefenen! Ik zou zeggen pak eens lekker je hengel en op naar de waterkant. Wij hebben een aantal hele mooie wateren met een zeer mooi en divers bestand aan vissen!

One Response to De eerste vissen van 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *