Regen, wind of mist, Velsen vist!
  
  
Delen

Beste Leden,

Begin 2022 starten er werkzaamheden bij het Wijkeroogpark door TenneT om de windparken bij de hollande kust (noord) en (west Alpha) aan te sluiten op het hoogspanningstation langs de A9 Beverwijk. Beide windparken kunnen zoveel elekcticiteit opwekken als 1,4 miljoen Nederlangse huishoudens jaarlijks gebruiken.

De werkzaamheden zullen zijn bij de leeghwaterweg en er wordt en stuk grond ontbost. Hier worden dan 2 grote “moffen” geplaatst waar kabels aan elkaar gekoppeld worden. Er zal later weer groen worden teruggeplant alleen niet op het stuk waar de 2 “moffen” geplaatst zijn omdat die toegankelijk moeten blijven.

Tijdens de werkzaamheden
Na de werkzaamheden en terugplaatsen van Groen

De werkzaamheden zullen geen invloed hebben op de vismogelijkheden en de vissen in het Wijkeroogpark. Waarschijnlijk zal het wel invloed hebben op de parkeergelegenheid aan de rand van het park. Door TenneT wordt er een watergang verplaatst die met ons besproken en door ons bekeken is. Ook hier is geen nadelige invloed op de vissen in en rondom het Wijkeroogpark.

Mocht je toch problemen zien in het Wijkeroogpark m.b.t. de vismogelijkheden of de vissen dan horen wij dit uiteraard graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *